Araba Satışında Yeni Dönem Araba Satışında Yeni Dönem

Öğrenciler, Türkiye'nin 7 bölgesinin yöresel yemeklerini hazırlamak üzere 7'şer kişilik ekipler halinde görevlendirildi. Çorba, ana yemek ve tatlı gibi çeşitlerden oluşan menüler hazırlandı.

Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yener Oğan, öğrencilere uygulamalı sınavlar vererek deneyim kazandırdıklarını belirtti. Menülerin hocalar tarafından tadımlanarak puanlanacağını söyledi. Zengin bir içeriği sahip olan Türk Mutfağının dünyada ilk 5 arasında olduğunu ve bunun dünyada kabul gören gerçeklik olduğunu ifade eden Oğan, yöresel unsurların tespit edilmesinin gastronomi için çok kıymetli olduğunu vurguladı. Bu ürünlerin Türk mutfağına entegre edilebildiği müddetçe zenginliklere zenginlik katacaklarını aktardı.

Türk Mutfağının Zenginliği

Üniversite olarak sahip oldukları mutfağın Türkiye’nin en iyi mutfaklarından birisi olduğunu belirten Oğan, bölümde alanında yetkin Türk mutfağına ve gastronomi mutfağına yön verecek bireyler yetiştirmek istediklerini kaydetti.

“Gastronomi sabır isteyen bir alan”

Doğu Anadolu Bölgesi ekibinin kaptığını yürüten Öğrenci Semanur Savaş, Erzurum’un Tatlısını, Van’ın Ayran Aşı Çorbasını, Malatya’nın Gelili Kebabı’nı ve Akçadağ Köftesi’ni hazırladıklarını kaydetti. Aslen Mardinli olan Savaş, “Burada kendimi daha geliştirmiş hissediyorum. Ege mutfağını öğrenmek istiyorum, ancak Güneydoğu mutfağında daha iddialı olduğumu düşünüyorum. Yener hocamızın çok büyük emekleri oldu. Başlangıçta çok küçük bir mutfakta çalışıyorduk, şimdi çok büyük bir mutfakta her türlü malzemeyi temin edebiliyoruz. Bölümümü çok seviyorum ve tercih edilmesi gereken bir alan olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Türk Mutfağının Zenginliği

“Gastronomi üzerine kitap yazmayı amaçlıyorum”

Öğrenci Nazar Çakır, küçük yaşlardan itibaren gastronomiye ilgi duyan biri olduğunu, okulda aldığı eğitim ve sahip oldukları modern mutfaktan dolayı çok şanslı hissettiğini ifade etti. Okulda her geçen yıl kendini geliştirdiğini söyleyen Çakır, kendi yöresinin mutfağının dışında farklı bölgelerin mutfaklarını da öğrendiğini kaydetti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi mutfağına özgü ürünler yaptıklarını ifade eden Çakır, “Yöre mutfağında et yaygın olarak kullanılıyor. Biz ana yemek olarak Nardan Aşı yaptık. Çorba olarak Kilise özgü Mahluta Çorbası yaptık. Tatlı olarak da Katmer yaptık” şeklinde konuştu. Çakır, gelecekte geleneksel mutfak üzerine işletme açmayı ve gastronomi üzerine kitap yazmayı amaçladığını belirtti.

Türk Mutfağının Zenginliği

“Sahip olduğumuz zengin içeriğimizin kıymetini bilmeliyiz”

Ekibiyle birlikte Akdeniz yöresi yemekleri yapan Öğrenci Miran Unsal, bu yörenin zengin bir mutfağı olduğunu vurgulayarak, “Bizde kendi yorumlarımızı da ekleyerek Portakallı Havuç Çorbası, Levrek ve Taş Kadayıf yaptık. Bu tarz etkinliklerle hem öğreniyoruz hem deneyim kazanıyoruz. Her yörenin bir birinden güzel yemekleri var.” şeklinde konuştu.

Türk Mutfağının Zenginliği

Türk Mutfağının Zenginliği

Editör: Aleyna SARIGÜL MERT