Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı adayını belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği ön seçimde, parti üyelerinin katılımıyla önemli bir demokrasi sınavı verdi.
Bugün gerçekleştirilen ön seçimde, CHP üyeleri ve üye olmadığı halde dayanışma sandıklarında oyunu kullanan vatandaşlar, aday belirleme sürecine katkı sağlamak için sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi 19:00 itibarıyla sona erdi.
Artvin'de, Üye Sandığı'nda toplam 6.700 kişi oy kullanırken, Dayanışma Sandığı'nda ise 17.228 kişi oy verme işlemini tamamladı. Bu katılım, Artvin halkının sürece gösterdiği büyük ilgiyi ortaya koydu.
Şavşat: Dayanışma sandığında 1614, üye sandığında 560 kişi oy kullandı (Toplam: 2. 174)
Borçka: Dayanışma sandığında 1.298, üye sandığında 575 kişi oy kullandı (Toplam: 1.873)
Ardanuç: Dayanışma sandığında 1.282, üye sandığında 810 kişi oy kullandı (Toplam: 2.092)
Artvin Merkez: Dayanışma sandığında 3.417, üye sandığında 1.482 kişi oy kullandı (Toplam: 4.899)
Yusufeli: Dayanışma sandığında 707, üye sandığında 254 kişi oy kullandı (Toplam: 961)
Murgul: Dayanışma sandığında 663, üye sandığında 353 kişi oy kullandı (Toplam: 1.016)
Arhavi: Dayanışma sandığında 2.032, üye sandığında 745 kişi oy kullandı (Toplam: 2.977)
Kemalpaşa: Dayanışma sandığında 1.984, üye sandığında 850 kişi oy kullandı (Toplam: 2.834)
Hopa: Dayanışma sandığında 4.031, üye sandığında 1.070 kişi oy kullandı (Toplam: 5.101)
CHP Artvin İl Başkanı Orhan Atan, ön seçimin Artvin'de büyük bir demokrasi şöleni havasında geçtiğini belirtti. Atan, Artvin'in cumhurbaşkanı adayını belirlediğini ifade ederek, "Artvin'den Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu olmuştur. Yedi bin yetmiş iki üyemizden altı bin yedi yüzü oy kullanmıştır ve bu oran yaklaşık yüzde doksan altıdır. Türkiye ortalamasının çok çok üstünde bir katılım sağlanmıştır. Ayrıca, dayanışma sandıklarına 17.228 kişi dayanışma sandıklarına oy kullanmıştır. Toplamda 23.928 katılımcı, Artvin'den İmamoğlu'na cumhurbaşkanlığını hediye etmiştir" dedi.
Atan, seçim sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını ve güvenlik güçlerinin de sürece büyük destek sağladığını belirterek, Artvin Valisi ve emniyet güçlerine teşekkür etti.