Borçka’yı Murgul, Hopa ve Artvin’e bağlayan bu güzergah, sanayi bölgesi ve çevresinde bulunan okullar nedeniyle günün büyük bölümünde yoğun bir trafik akışına sahne oluyor.
Bölge halkı, yolun özellikle sabah ve akşam saatlerinde oldukça kalabalık olduğunu belirterek, mevcut durumun ciddi kazalara davetiye çıkardığını vurguladı. En büyük sorunlardan biri ise yolun yetersiz ışıklandırılması ve yaya geçişine olanak tanıyan üst geçit ya da sinyalize sistemlerin bulunmaması. Bu eksiklik, öğrenciler ve yayalar için hayati risk oluşturuyor.
Vatandaşlar, araçların hız kesmeden yolda ilerlediğini ve herhangi bir trafik ışığının olmamasının kazaları artırdığını ifade edildi. Özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde öğrencilerin karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike atlattığı gözlemleniyor.
Son günlerde bu sorunların sıkça gündeme gelmesi üzerine yetkililere çağrıda bulunan bölge sakinleri, yolun acilen ışıklandırılması, üst geçit ya da trafik lambalarının eklenmesi gerektiğini dile getirdi.
Borçka halkı, kazaların önüne geçilmesi için bir an önce gerekli adımların atılmasını bekliyor.