Bafra Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde açılan yazarlık atölyesinde kendi hikâye kitaplarını yazan Bafra Aday İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Hamza Sezgin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji 3. sınıf öğrencisi Hasan Alp Bayrakcı, Alaçam Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Azra Ünal ve Bafra Galip Öztürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zeren Demircioğlu, kitap satışlarından elde ettikleri gelirle seçtikleri köy okulundaki öğrencilere çeşitli hediyeler gönderdi. Minik yazarlar, hasta bebeklere de destek oldu.

Kendi kitaplarını okuyucularla buluşturan dört öğrenci, Bafra Kızılırmak İlkokulu konferans salonunda düzenlenen etkinlikte okurlarıyla bir araya geldi. Moderatörlüğünü Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Bafra Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Rana Karanfil'in yaptığı söyleşide genç yazarlar, kitaplarının yazım sürecini ve hikâyelerinin içeriğini anlattı.

Asarcık'ta öğrencilere Yeşilay bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi
Asarcık'ta öğrencilere Yeşilay bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi
İçeriği Görüntüle

Programın sonunda öğrenciler, genç yazarlara merak ettikleri soruları yöneltti. Etkinlik, Kızılırmak İlkokulu öğrencilerinin satın aldıkları kitapları yazarlara imzalatmasıyla sona erdi.

Kaynak: İHA