Kalın, 2 Ekim’deki mitingin ardından Kemalpaşa, Hopa ve Arhavi’de de yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirterek, özellikle Hopa’da halk buluşmasının mitinge dönüştüğünü söyledi.
Yağışlı hava Artvin’deki siyasi hareketliliği durdurmadı. Özgür Özel’in 2 Ekim’de Artvin merkezde gerçekleştirdiği mitingin ardından Kemalpaşa, Hopa ve Arhavi’de düzenlenen programlarda da yoğun katılım yaşandı.
Yeni Parti Kurucu Artvin İl Başkanı Bedrettin Kalın, Merkez İlçe Kongresi’nde yaptığı değerlendirmede iki günlük programın özellikle halkın Özel’e gösterdiği ilgi açısından dikkat çekici olduğunu söyledi.
2 Ekim’de Artvin merkezde gerçekleştirilen mitingin uzun süredir planlandığını belirten Kalın, yağışlı havaya rağmen ilçelerden ve köylerden vatandaşların miting alanına geldiğini ifade etti.
Mitingin ardından Özel’in ilçe programlarının da yoğun katılımla devam ettiğini anlatan Kalın, özellikle Kemalpaşa ve Hopa’daki tabloya dikkat çekti.
Kemalpaşa’da halkın yoğun ilgisinin ardından Hopa’ya geçildiğini belirten Kalın, burada halk toplantısı olarak planlanan programın vatandaşların ilgisiyle adeta mitinge dönüştüğünü söyledi.
Özel’in yağmur altında Hopa sokaklarında vatandaşlarla birlikte yürüdüğünü anlatan Kalın, kalabalığın yoğunluğu ve coşkusunun programın seyrini değiştirdiğini belirtti.
Kalın, Hopa’daki tabloyu, “Kalabalığın coşkusu, talepleri, ısrarı ve sevgisiyle yağmur altında büyük bir coşkuyla geçtik. İnanılmaz bir şeydi gerçekten” sözleriyle anlattı.
Özel’in Arhavi’deki pazar ziyaretine de değinen Kalın, vatandaşların gösterdiği ilgiyi siyasi yaşamındaki deneyimi üzerinden değerlendirdi.
40 yılı aşkın süredir siyasetin içerisinde olduğunu belirten Kalın, “Böyle bir genel başkana böyle bir coşkuyu bugüne kadar hiçbir yerde görmedim” dedi.
Kalın, iki günlük program boyunca görev alan gençlik ve kadın kolları ile tüm parti örgütüne teşekkür ederek, Artvinlilerin gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Artvin’deki yoğun katılımı siyasi açıdan da değerlendiren Kalın, vatandaşların ülkedeki yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklara karşı bir çıkış aradığını savundu. Kalın, miting ve ilçe programlarında gösterilen ilginin halkın Özgür Özel ve Yeni Parti’ye yönelik güveninin göstergesi olduğunu söyledi.



