İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye’nin dört bir yanında yükselen tepkilere Artvin de katıldı.
İskebe Yeni Camii önünde toplanan duyarlı vatandaşlar, düzenlenen araç konvoyu ve basın açıklamasıyla Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın desteklediği etkinlikte, kadınlar, çocuklar ve yaşlıların da hedef alındığı saldırılara karşı uluslararası farkındalık oluşturulması hedeflendi.
Araç konvoyuyla şehir turu atan vatandaşlar, Filistin bayrakları ve pankartlarla Gazze halkına destek mesajı verdi.Basın açıklamasında konuşan İHH Artvin İl Temsilcisi Osman Delibaş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını “vahşi katliamlar” olarak nitelendirdi.
“Gazze Ölüyor, Sessiz Kalma!” çağrısıyla konuşmasına başlayan Delibaş, 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarda 50 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini, 115 binden fazla kişinin ise yaralandığını veya sakat kaldığını vurguladı.
Gazze’deki sağlık altyapısının çöktüğünü, hastanelerin ya bombalandığını ya da yakıt ve ilaç yetersizliği nedeniyle hizmet veremez hale geldiğini ifade eden Delibaş, “İsrail sadece bombalarla değil, gıda ve temel ihtiyaçlara erişimi engelleyerek de bir soykırım yürütüyor. Bu, gözlerimizin önünde gerçekleşen bir insanlık suçudur” dedi.ABD’nin ve özellikle eski Başkan Donald Trump’ın İsrail’e verdiği desteğe de tepki gösteren Delibaş, “Trump, Gazze’yi satın almaktan ve yeniden inşa sürecini ABD yetkisi altına almaktan söz ediyor. Bu emperyalist planlar, Filistin halkının iradesiyle asla kabul görmeyecektir” diye konuştu.
Delibaş, Gazze’nin sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın ortak meselesi olduğunu belirterek herkesi duyarlılığa davet etti. “Bugün Gazze’de yemek yok, su yok, elektrik yok, çocuklar sokaklarda oynayamıyor. Bu tabloya sessiz kalan herkes, tarihin utanç sayfalarında yer alacaktır” ifadelerini kullandı.
Konuşmasını “Nehirden Denize Özgür Filistin!” sloganıyla sonlandıran Delibaş, İslam dünyası ve vicdan sahibi tüm insanlara birlikte hareket etme çağrısı yaptı.
Etkinlik, dualar eşliğinde sona erdi.