Yeni Parti Artvin İl Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Artvin Şubesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla Milli İrade Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü kapsamında Artvin’de çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Yeni Parti Artvin İl Başkanlığı ve ADD Artvin Şubesi tarafından da Atatürk Anıtı’nda anma programı gerçekleştirildi.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programda, Yeni Parti Artvin İl Başkanlığı ve ADD Artvin Şubesi tarafından anıta çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programda konuşan Yeni Parti Artvin Kurucu Başkanı Bedreddin Kalın, 30 Ağustos Zaferi’nin yalnızca askeri bir başarı olmadığını, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Kalın, 30 Ağustos Zaferi’nin bir ulusun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının, vatan sevgisinin ve özgürlük idealinin sonucu olduğunu belirterek, bu büyük zaferin Türk milletinin hafızasında unutulmaz bir yere sahip olduğunu söyledi.
“Bu toprakları vatan yapanları minnetle anıyoruz”
Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da anan Kalın, “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken bu toprakları vatan yapan ve bize bırakan büyük önder Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını minnetle ve şükranla anıyoruz.” dedi.
Zafer Bayramı’nın yalnızca bir bayram olarak kutlanmaması gerektiğine dikkat çeken Kalın, üzerinde özgürce yaşanılan toprakların hangi mücadeleler sonucunda kazanıldığının gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

Kalın, konuşmasında bağımsızlığın korunmasının vatandaşlık sorumluluğunun bir parçası olduğunu belirterek, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin sahip olduğu değerlerin korunması gerektiğini ifade etti.
“Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizin tarumar edilmesine izin vermemeliyiz”
Bedreddin Kalın, Türkiye’nin sahip olduğu doğal kaynakların korunması gerektiğini savunarak, ekonomik gerekçelerle ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliklerinin zarar görmesine karşı olduklarını dile getirdi.
Kalın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bu topraklar vatan olsun diye can verenlerin anısına saygı ve vatandaş olmanın sorumluluğu ile emperyal emellerin her zaman canlı olduğunu bilerek, kan ve can verilerek kurtarılan bu toprakların özellikle ekonomik sebeplerle yer altı ve yerüstü zenginliklerinin tarumar edilmesine izin vermemeliyiz.”
Ülke kaynaklarının kullanımına ilişkin eleştirilerini de dile getiren Kalın, Türkiye topraklarının yabancı maden tekellerine teslim edilmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

Kalın, “Ülke topraklarının neredeyse bila bedel yabancı maden tekellerine teslim edilmesinin bize bu yurdu vatan yapanların anısına ihanet olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Yeni Parti olarak bu yürüyüşün devamı olduğuna inanıyoruz”
Konuşmasının sonunda Yeni Parti’nin siyasi yürüyüşüne de değinen Bedrettin Kalın, partisinin yürüyüşünü 19 Mayıs 1919’da başlayan bağımsızlık mücadelesinin devamı olarak gördüklerini ifade etti.
Kalın, “Yeni Parti olarak başladığımız yürüyüşün 19 Mayıs 1919’da başlayan yürüyüşün devamı olduğunun bilinç ve inancı ile Zafer Bayramınızı kutluyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Program, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve öneminin vurgulanmasının ardından sona erdi.



