Artvin’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 18 çocuğun katılımıyla toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.
Etkinlik kapsamında sünnet kıyafetleri giymiş çocuklar, Artvin Valiliği önünde bir araya geldi.

Artvin’de Sünnet Coşkusu-2
Vali Turan Ergün’ün makam aracı, jandarma ve polis araçları ile süslenen otomobillerden oluşan konvoy eşliğinde şehir turu atan çocuklara, motosikletli polis ekipleri öncülük etti.
Konvoyun ardından Kaledibi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa geçildi.
Vali Ergün, protokol üyeleriyle birlikte ailelerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Artvin’de Sünnet Coşkusu-3
Programda, misafirlere ikramlarda bulunulurken, sünnet çocuklarına çeyrek altın ve bisiklet hediye edildi.
Programda konuşan Vali Turan Ergün, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde düzenlenen bu anlamlı etkinliğin, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü öncülüğünde Artvin’de de gerçekleştirildiğini belirtti.

Artvin’de Sünnet Coşkusu-4
Sünnetin bir çocuğun hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Ergün, “Amacımız, çocuklarımıza hayatları boyunca unutamayacakları güzel bir anı bırakmak ve sevinçlerine ortak olmaktı. Valilik makam aracı dâhil olmak üzere emniyet, jandarma ve resmi araçlarımızla kortej oluşturduk. Velilerimizle birlikte bu güzel günü coşkuyla kutladık.” dedi.

“Muharrem Ayı Adalet ve Dayanışmanın Ruhudur”
“Muharrem Ayı Adalet ve Dayanışmanın Ruhudur”
İçeriği Görüntüle

Artvin’de Sünnet Coşkusu-5
Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Reşat Asrak da etkinliğe katkı sunan Vali Ergün ve il protokolüne teşekkür ederek, “Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bu organizasyonu Türkiye genelinde eş zamanlı yürütüyoruz. Artvin’deki programda çocuklarımızın ve ailelerin mutluluğuna ortak olmak bizleri de çok sevindirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ayşe ÖZDER