Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Artvin İl Başkanı Ali Semih Aydemir, 23 Şubat 2025 “Adında AK, Işığında İstikbal” mottosuyla gerçekleştirilecek olan 8. Büyük Olağan Kongresi öncesinde ortak bir basın açıklaması yaptı.
Aydemir, kongre sürecine dair önemli bilgileri paylaştığı açıklamasında, parti teşkilatlarının birlik ve beraberlik içinde büyük bir coşku ve disiplinle çalıştığını vurguladı.
Aydemir, 12 Ekim 2024'te başlayan ilçe düzeyindeki kongrelerin, 7 Şubat’ta yapılan İstanbul ve Artvin kongreleri ile sona erdiğini belirterek, 8. Büyük Olağan Kongre için gün saydıklarını ifade etti.
Kongrelerin, teşkilatlarda olağanüstü bir birlik ve dayanışma ortamı yarattığını söyleyen Aydemir, “Şükürler olsun ki, gerçekleşen kongreler vesilesiyle bir kez daha teşkilatlarımızda olağanüstü bir birlik ve beraberliğin hâkim olduğuna şahit olduk. Hizmetin önüne koyulacak her türlü engel ve zorluğa göğüs gerecek iradeye sahip olan yol arkadaşlarımızın dayanışmasını, azim ve kararlılığını gördük.” dedi.
Partisinin güçlü bir aile olduğunu belirten Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, her bir teşkilatın gece gündüz demeden fedakarca çalıştığını ifade etti. Aydemir, “Memleketimizin 81 ilinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘halka hizmet, hakka hizmettir’ şiarıyla büyük, güçlü bir aile olmanın haklı sevincini ve gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.
Değişim ve Yenilik
AK Parti’nin değişim ve yenilenme sürecini köklü bir tecrübe ile harmanladığını vurgulayan Aydemir, bu süreçte ilçe başkanlıklarında %65, il başkanlıklarında ise %75 oranında değişim sağlandığını söyledi. Bu değişimin, partiye yeni kan, can ve heyecan katacağını belirten Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongreyi yeni bir atılımın başlangıcı olarak tanımladığını hatırlattı.
Aydemir, "Kongremiz, yeni bir atılımın miladı olacaktır." diyerek, bu değişimin AK Parti’yi daha da güçlendireceğini ifade etti.
Türkiye’nin Geleceği İçin Mücadele
AK Parti'nin liderinin "Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" ilkesini benimsediğini söyleyen Aydemir, partisinin her zaman Türkiye’nin daha güçlü, daha müreffeh, daha özgürlükçü ve daha demokratik bir hale gelmesi için mücadele ettiğini belirtti.
Aydemir, Türkiye’yi uluslararası arenada saygın bir konuma taşıdıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin dünya sahnesinde mazlumların sesi, adaletin savunucusu ve vicdanların tercümanı haline geldiğini söyledi.
Türkiye Yüzyılı Vizyonu
- Büyük Olağan Kongre için belirlenen yeni sloganın, “Adında AK, Işığında İstikbal” olduğuna dikkat çeken Aydemir, bu sloganın Türkiye Yüzyılı’nın vizyonunu, amacını, hedefini ve ruhunu yansıttığını ifade etti. Kongre sürecinde kullanılan “Umudun, İcraatın, Geleceğin Adı AK Parti” sloganının da bu vizyonun bir parçası olduğunun altını çizen Aydemir, AK Parti’nin geleceği inşa etmeye, kalkınmayı hızlandırmaya, huzuru güçlendirmeye ve istikrarı sürdürmeye devam edeceğini belirtti.
Aydemir, kongrenin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan 8. Büyük Olağan Kongreye tüm milletin davetli olduğunu söyledi.
Kongrenin büyük bir coşku ve heyecanla yapılacağına dikkat çeken Aydemir, AK Parti olarak Türkiye’nin aydınlık yarını için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.