Tek listeyle gidilen genel kurulda, mevcut başkan ve aynı zamanda Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı olan Şeref Öngüner, üyelerin oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

Öngüner, aldığı güven oyuyla önümüzdeki 4 yıl boyunca görevini sürdürmeye devam edecek.

Şoförler Odası “Öngüner”le Yola Devam Dedi-2

Yönetim ve Denetim Kurulları Belirlendi

Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda yeni dönemde görev alacak yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluştu:

Başkan

· Şeref Öngüner

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

· Remzi Yıldız

· Hakan Gümüş

· Ercan Özvar

· Erdem Bıçak

· Süleyman Dakılıç

· Temel Balcı

Denetim Kurulu Asil Üyeleri

· Muhammet Yüzbaşıoğlu

· Eren Dursun

· Engin Uçar

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

· Ahmet Şahin

· Hasan Sarayoğlu

· Recep Genç

· Öztürk Keskin

· Özcan Kocaman

· Uğur Kaya

· Selim Bilgin

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri

· Yeşim Sancal

Artvin PTT Başmüdürlüğü Kapatıldı
Artvin PTT Başmüdürlüğü Kapatıldı
İçeriği Görüntüle

· Hüseyin Coşkun

· Orhan Çelik

Şoförler Odası “Öngüner”le Yola Devam Dedi-3

“Bu Görevi Onur Madalyası Olarak Taşıyoruz”

Genel kurulun ardından kürsüye çıkan Şeref Öngüner, kendisine destek veren tüm oda üyelerine teşekkür ederek, şoför esnafının hak ve talepleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Öngüner konuşmasında, şoförler camiasının fedakârlıkla çalışan büyük bir aile olduğunu belirterek, “Bu camianın yöneticisi olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Bu görev, bizim için bir makam değil, ömür boyu taşıyacağımız bir onur madalyasıdır” dedi.

“Odamızda Huzur Hakkı Alınmadı”

Görev süresi boyunca oda yönetiminde şeffaflık ve tasarrufa önem verdiklerini ifade eden Öngüner, huzur hakkı uygulamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

2018 yılından bu yana yönetim ve denetim kurulu üyelerinin tek kuruş huzur hakkı almadığını vurgulayan Öngüner, “Bir bardak çay faturası, bir yemek, yakıt ya da elektrik faturası olmayan bir oda yönetiyoruz. Denetimlerde bu durum müfettişlerin dahi dikkatini çekti” diye konuştu.

Pandemi döneminde emekli edilen personelin yaklaşık 200 bin liralık tazminatının da eksiksiz ödendiğini belirten Öngüner, oda taşınmazlarının da esnafın lehine değerlendirildiğini ifade etti.

Şoförler Odası “Öngüner”le Yola Devam Dedi-4

“Bu Bir Bayrak Yarışıdır”

Konuşmasında birlik ve dayanışma vurgusu yapan Öngüner, oda ve kooperatif yönetimlerinin bir “bayrak yarışı” olduğunu belirterek, göreve talip olan herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

“Kim niyetliyse yolu açık olsun. Bu camia kimseye ait değil, hepimizin baba ocağıdır” diyen Öngüner, huzur hakkının kaldırılmasının da gelecekte yaşanabilecek hukuki ve mali sorunların önüne geçmek amacıyla alındığını kaydetti.

Kooperatifler ve Taşımacılık Uyarısı

Konuşmasının önemli bir bölümünde kooperatifler ve taşımacılık alanında yaşanan tartışmalara da değinen Öngüner, Artvin’de yıllardır süregelen taşıma düzeninin bozulmaması gerektiğini vurguladı.

“Bu işler ‘ben taşıyacağım’ anlayışıyla olmaz. Biz birlikte güçlüyüz” diyen Öngüner, her meslek grubunun birbirinin sorununa sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Şoförler Odası “Öngüner”le Yola Devam Dedi-5

“Kimseyi Ezdirmeyiz”

Şoför esnafının ve kooperatiflerin her koşulda yanında olduklarını belirten Öngüner, “Yeri geldiğinde kurumlarla tartışırız, yeri geldiğinde uzlaşırız ama üyelerimizi kimseye ezdirmeyiz. Biz buraya ‘Allah razı olsun’ dedirtmeye geldik” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Genel kurul, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

Muhabir: AYŞE ÖZDER