Yaz aylarında Gürcistan’ın turizm merkezi Batum’a ilginin artmasıyla birlikte farklı ülkelerden Batum’a gelen turistlerin bir bölümü, özel araçlarıyla günübirlik Türkiye’ye geçiş yapıyor. Gün sonunda yeniden Batum’a dönmek isteyen ziyaretçilerin aynı saatlerde sınır kapısına yönelmesi, özellikle akşam saatlerinde küçük araç geçişlerinde yoğunluğu zirveye taşıyor.

Eylem Orhan ile Soydan Yazıcı'nın Mutlu Günü
Eylem Orhan ile Soydan Yazıcı'nın Mutlu Günü
İçeriği Görüntüle

Artan araç sayısına karşılık sınır kapısındaki memur sayısının yetersiz kalması nedeniyle pasaport ve araç kontrol işlemleri uzarken, gişelerde metrelerce araç kuyruğu oluşuyor. Zaman zaman izdihama dönüşen yoğunluk sırasında yaşanan elektrik kesintileri ise süreci daha da olumsuz etkiliyor. İşlemlerin aksamasına neden olan kesintiler, zaten uzun olan bekleme sürelerini daha da artırıyor.97C5A8A0 Dcf3 4653 A78B 39Ef73C46A6EHer yaz benzer görüntülerin yaşandığı Sarp Sınır Kapısı’nda sürücüler, özellikle turizm sezonunda personel sayısının artırılmasını ve yoğunluğu azaltacak önlemlerin hayata geçirilmesini bekliyor.

Yaz sezonunun devam etmesiyle birlikte Batum’a yönelik turist hareketliliğinin artması, önümüzdeki günlerde Sarp Sınır Kapısı’ndaki küçük araç yoğunluğunun daha da artabileceğine işaret ediyor. Bu nedenle sınır kapısında hem personel kapasitesinin artırılması hem de olası teknik aksaklıkların önüne geçilmesi, geçişlerin daha sağlıklı yürütülmesi açısından önem taşıyor.Faea085E 36Bb 40F1 B26A D4C86E5Ccbee

Muhabir: İlknur Aylin YILMAZ