11 Mayıs’ta gerçekleşen kurulda Orhan Yavuz dernek başkanı seçildi. Başkan Orhan Yavuz, seçim sonrası sosyal medyadan değerlendirme yazısı yayınladı.

Borçka Tek Ses: Çetelerden Hesap Soracağız Borçka Tek Ses: Çetelerden Hesap Soracağız

Yavuz yazısında şu ifadelere yer verdi; “11 Mayıs 2024, Cumartesi günü Macahelde gerçekleştirdiğimiz Macahel Biyosfer Rezerv Alanı Koruma ve Geliştirme Derneği seçimli Genel Kurulunda dernek Yönetim Kurulu üyesi ve Başkanı seçilmemi takiben Yönetim Kurulu Üyelerine hitaben kaleme aldığım düşüncelerimi şeffaflık ilkesi gereği paydaşlarımızın da bilgisine sunuyorum” dedi

Macahel’de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Yavuz, “Macahel’de ki pozitif yöndeki gelişmelerde katkısı olan Derneğimiz Yönetim Kuruluna aday olmamız ve seçilmemiz vesilesiyle yürütülen Hak Mücadelesi sürecinin bu günden geleceğe akan zaman diliminde Macahel Havzasının sorun ve ihtiyaçlarına çözüm üretmek, halkımızın geleceğe yönelik beklentilerine erişme yolunda sürdürülebilir ve yüksek kalitede iş süreçlerinin inşası yolunda sorumluluk almamız yönünde gönüllü katkı iradesi tesis ettiğiniz için her birinizi candan kutlarım. Her birimizin yaşam boyu iş deneyimleri ve örgütlü mücadele süreçlerinden elde ettiğimiz bilgi ve becerileri harmanlayarak insanımız ve havzamızın layık olduğu kaliteli bir geleceğe doğru geçiş vizyonu, havza politikaları ve uygulama projelerini halkımız ve diğer paydaşlarla birlik ve beraberlik ikliminde dayanışmanın üstün örneklerini yaşama geçirerek yeni bir dönemin inşası bizleri bekleyen onurlu bir görev ve sorumluluk olduğu bilincindeyiz” şeklinde konuştu.

Geleceğin sorunlarına ve beklentilerine çözümler üretecek şeffaf ve üstün sorumluluk sahibi ile geleceği inşa etmeye çalışacaklarını vurgulayan Yavuz, “ Bu dönemde; insan ve doğa ilişkilerinin akılcı ve sorumluluk dahilinde işleyişini dantel gibi örmüş havza yaşam kültürünün ilgili bütün kişi ve kurumlarca netlikle bilinmesi, anlaşılması ve saygı duyulmasını tesis etmek bizim öncelikli iş hedeflerimizden birisi olacaktır. Diğer yandan; Asya ve Avrupa’nın insan eli değmemiş en büyük yaşlı ormanlarına sahip havzamızda havza sürdürülebilirlik kültürü ile uyumsuz orman kesimlerinin durdurulması ve bu değerli hazineden alternatif yol ve yöntemlerle yüksek katma değer üretime geçişi.

Gürcistan’a açılacak hudut geçiş kapısının resmiyet ve işlerlik kazanması, ⁠bütün başlıklardaki havza altyapısını kaliteli imarı, tarım ve hayvancılıkta yüksek katma değerli üretime ve sürdürülebilir iş uygulama modellerinin geliştirilerek somuta taşınması, turizmi yılın 12’i ayına taşıma daha yüksek kalitede turizm çözümleri geliştirme, tıbbı ve aromatik bitkiler ve bu alanda yüksek katma değerli ürünlere geçiş yönünde netlikler sağlama ve uygulamalara geçiş, doğa ile barış içinde yaşam kültürümüz dahil, havzamızı geçmişten geleceğe taşıyacak pozitif kültürü öne çıkararak genç nesillerin kendilerine ait hak ve imtiyazlarının olmalarını sağlayacak çalışmaları önümüze koymak öncelikli hedeflerimizden olacaktır. Bütün bu iş süreçlerinin gündeme alınması, kaliteli projelere dönüştürülmesi, uygulamalar yönünde bilgi, teknikler ve finansal kaynak temini halkımızın ve uzman kadroların iş süreçlerine dahili ile mümkün olacaktır. Kaleme alınan görüşler bir öneriler paketi olarak düşünülmüş olup, gerek yukarıdaki başlıklar gerekse üyelerimiz ve paydaşlarımızdan gelecek katkılarla derinleşecek ve netleşecektir. Bu yönde çalışma komisyonlarının oluşturulmasına ihtiyaç vardır ve önümüzdeki günlerde bu yönde istişareler başlatılacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi