Borçka Belediyesi önünde düzenlenen etkinlikte Banzragch, tıp eğitimi ve beslenme üzerine önemli açıklamalarda bulundu.
Panelde konuşan Banzragch, Vegan bireylerin karşılaştığı zorluklara değinerek bir arkadaşının hastalık sürecinde yaşadığı deneyimi anlatarak, doktorun yönlendirmesiyle vejetaryenliğe dönmek zorunda kaldığını belirtti. “Orada bir şey diyemedim, çünkü hayatta kalmak bazen öncelik oluyor. Elindeki tek doktor böyle diyorsa, sadece üzülmekten başka bir şey kalmıyor” ifadelerini kullandı.
Tıp eğitiminde beslenmenin yer almasının önemine vurgu yapan Banzragch, “Yakında, belki on yıl, yirmi yıl içinde, yeni tıp öğrencileri müfredata beslenme eklendiğinde ve sağlıklı beslenmenin bitki bazlı olduğunu öğrendiklerinde, bu doğrular topluma yayılabildiğinde mutlu olacağım. Umarım ölmeden bunu görürüm” dedi.
Beslenmenin çevreyle bağlantısına da dikkat çeken Banzragch, “Dünyada toprak, su kaybının ve habitatların yok oluşunun ana sebebi hayvansal tarım. Amazonlar’dan Avustralya’daki yangınlara kadar hayvancılık etkili. Doğanın devam edip etmeyeceğinin anahtarı bizim yaşam tarzımız” dedi.
Veganlığın yalnızca beslenmeyle sınırlı bir kavram olmadığını belirten Banzragch, “Veganlık bir yaşam tarzıdır, sadece bitkisel beslenmeye indirgenmemeli. Bitki bazlı beslenen herkes vegan değildir. Aynı şekilde tüm veganlar da sağlıklı değildir. Tam gıda ve dengeli beslenmediğiniz sürece sağlıklı olamazsınız” diyerek sözlerini tamamladı.