Onkoloji hastalarını kabul etmeye başlayan Ünsal, yan dal eğitimini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji bölümünde tamamladı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Opr. Dr. Volkan Soysal, " Hastanemizde Onkoloji doktorumuzun göreve başlaması sadece il merkezine değil tüm ilçelerimize hatta yakın bölgede uzmanı olmayan illerimize de katkı sağlayacaktır. Bu atama ilimizden başka illere gitmek zorunda kalan hastalarımız göz önüne alındığında ilimize yapılan en büyük atamalardan biri olmuştur. Kanser hastalığının tedavisinde erken tanının önemi çok büyüktür. Kanser vakalarının tanı ve tedavisinde artık hastalarımız tedavi olmak için il dışına gitmek zorunda olmadan hastanemizde tedavi edilebilecek. Elbette ki tüm hasta grupları içerisinde ilgiye, özveriye ve morale en çok ihtiyaç duyan grubumuzda yine kanser hastalarıdır. Bizler de en azından tıbbi tedavi, süreçlerinde onların sorun yaşamamaları adına gerekli her tür çabayı gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Açıldığı günden itibaren ilimize ve bölgemize en üst düzeyde sağlık hizmeti sunan hastanemizin en büyük sıkıntılarından biri olan il dışına sevkleri de bu atama sayesinde büyük oranda azalmış olacağız. Hastanemizde bulunan Endokrinoloji, Gastroentoloji gibi özel birimlere ek olarak ilimizde ilk olan bu atamanın yapılmasında emeği geçen tüm büyüklerimize hem şahsım, hem hastalarım, hem de ilimiz adına teşekkür ediyorum” dedi
Tıbbi Onkoloji Nedir?
Tıbbi onkoloji, yalnızca kanserli hastaların tedavisini yapmakla kalmaz aynı zamanda kanserden korunma, tarama, erken tanı alanlarını da kapsayan bir bilim dalıdır. Kanserin her aşamasında; tanı, takip ve tedavilerin düzenlenmesinde Tıbbi onkoloji eşliğinde dahili branşlar, cerrahi branşlar, radyoloji, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp gibi çeşitli alanlarla beraber bilimsel veriler doğrultusunda multidisipliner olarak karar verilir.
Tedavi Şekli Nasıldır?
Tedavi, damardan ya da oral yolla verilen ilaç uygulaması şeklinde gerçekleştirilir; ancak bu uygulama, kanserin türüne göre değişiklik gösteriyor. Tedavi planlaması; kanserin hücre tipine, başladığı organa ve yayıldığı bölgeye göre değişiyor. Tedavi, hastalığın tekrarlama riskini azaltmak amacıyla adjuvan, kitleyi operasyona uygun hale getirmek veya organı korumak amacıyla neoadjuvan; ileri evre hastalıkta ise yaşam süresini uzatmak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla palyatif olarak uygulanıyor. Tedavi tek başına veya kombinasyon olarak da yapılabilmektedir. Kemoterapi yanında günümüz onkolojisinde direk kanser hücrelerini hedef alan hedefe yönelik tedaviler her geçen gün ilerlemektedir. Bu durum bizim elimizi güçlendirmekte hastalara ise umut ışığı olmaktadır.