Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Murgul Belediyespor’un, 26 Ekim Pazar günü Murgul İlçe Stadı’nda Keltik 1954’ü 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından sosyal medyada yayılan bir video, ilçede tartışmalara yol açtı. Söz konusu videoda, karşılaşma sırasında Murgul Belediyesporlu bir kişinin hakeme “bir kâğıt verdiği” iddia edildi ve bu görüntü üzerinden kulüp hakkında “şike” söylentileri ortaya atıldı. Ancak Murgul Belediyespor cephesi, iddiaların asılsız olduğunu belirterek sert bir açıklama yaptı.
Murgul Belediyespor Kulüp Başkanı Ozan Arslan yaptığı açıklamada, sosyal medyada dolaşan iddiaların gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı. Arslan, “Son günlerde sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Murgul Belediye Spor Kulübümüz hakkında ortaya atılan ‘şike’ iddiaları gerçeği yansıtmayan, kulübümüzün emeğini ve mücadelesini gölgelemeye çalışan çirkin iddialardır.” ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili detayları da paylaşan Arslan, videoda “hakeme bir kâğıt verdiği” öne sürülen kişinin aslında karşılaşmada görev yapan sağlık görevlisi olduğunu belirtti. Arslan, “Hakemin mikrofonu ıslandığı için bant istemesi üzerine, sağlık görevlisi hakeme bant götürmüştür. Olay, emniyet birimlerinin bilgisi dahilinde gerçekleşmiş olup, maçın gidişatını veya sonucunu etkileyecek hiçbir durum söz konusu değildir.” dedi.
Murgul Belediyespor’un bugüne kadar elde ettiği başarıların alın teriyle, disiplinle ve dürüstlükle kazanıldığını belirten Arslan, kulübün sportmenlik ilkesinden asla taviz vermediğini ifade etti. “Murgul Belediye Spor, bugün bulunduğu noktaya alın teriyle, emeğiyle ve karakteriyle gelmiştir. Bu kulüp; dürüstlüğü, mücadeleyi ve adil oyunu kendine ilke edinmiştir.” diyen Arslan, ortaya atılan suçlamaların kulübün değerleriyle bağdaşmadığını vurguladı.
Başkan Arslan, delil veya somut bir dayanak olmaksızın yapılan paylaşımların kulübe zarar vermeyi amaçladığını dile getirerek, “Ortada hiçbir kanıt yokken, sadece dedikodu ve çarpıtılmış görüntülerle yapılan suçlamalar, sportmenlik anlayışıyla bağdaşmamaktadır.” dedi. Ayrıca sosyal medyada yapılan yanıltıcı paylaşımlar ve iftiralar hakkında hukuki sürecin başlatılacağını da açıkladı.
Açıklamasının sonunda kulübün emeğini koruyacaklarını belirten Ozan Arslan, “Bu süreçte kulübümüze ve sporcularımıza yönelik yapılan ithamlar ve yanıltıcı paylaşımlar hakkında hukuki süreç en kısa zamanda başlatılacaktır. Murgul Belediye Spor, sahada olduğu kadar her alanda da onuruyla dik durmaya devam edecektir. Hiç kimse Murgul Belediye Spor’un emeğini ve adını lekeleyemez!” ifadelerine yer verdi.
Murgul Belediyespor, bu açıklamayla birlikte hem taraftarlarına hem de kamuoyuna, kulübün dürüst ve adil oyun anlayışından taviz vermediği mesajını net biçimde iletti. Kulüp, sahadaki başarısını gölgelemeye çalışan iddialara karşı kararlı bir duruş sergileyerek, tüm enerjisini sezon boyunca sportif mücadelesine yönlendirmeyi sürdüreceğini bildirdi.





