2015-2016 yıllarında memur, sayman, şeflik için yapılan Görevde Yükselme Sınavı ve Unvan Değişikliği sınavlarında sendikaların talepleri doğrultusunda çan eğrisi/bağıl değerlendirme sistemi uygulandığını ve sınavın amacına ulaştığını hatırlatan Eğitim İş Sendikası, sınava giren personelin mağdur olmaması için  olarak çan eğrisi/bağıl değerlendirme sisteminin uygulamasını talep etti.

Eğitim İş Artvin Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na yapmış olduğu yazılı talep şu şekilde;

“ Bilindiği üzere, 09.07.2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik doğrultusunda merkez ve taşra teşkilatlarında münhal bulunan memur, sayman, şef ve şube müdürlükleri kadroları için Görevde Yükselme Sınavı yapılmıştır.

Görevde Yükselme sınavıyla, personellerin güncel eğitimine göre yükselmesini, sınıflar arasında veya içerisinde ilerleyebilmesini, idare yönünden ise ihtiyaç olan kadrolar için personel eksikliğinin tamamlanmasının amaçlandığını biliyoruz.

Sendikamıza, son yapılan Görevde Yükselme sınavına giren adaylardan, sorulan soruların zorluk derecesinin yüksek olduğu bu nedenle de başarı oranının düşük olacağı yönünde bilgiler gelmektedir.

"BİZ" Projesi Etkinleri Gerçekleşti "BİZ" Projesi Etkinleri Gerçekleşti

Hatırlanacağı üzere, 2015-2016 yıllarında memur, sayman, şeflik için yapılan Görevde Yükselme Sınavı ve Unvan Değişikliği sınavlarında sendikaların talepleri doğrultusunda çan eğrisi/bağıl değerlendirme sistemi uygulamıştı. Bu sayede sınavın amacına ulaşması büyük ölçüde sağlanmış, ilan edilen boş kadroların tamamına yakınına sınav sonuçlarına göre atamalar gerçekleştirilmiş ve personelin görevde yükselmesi sağlanmıştı.

Açıklanan tüm bu nedenlerden dolayı, 09.07.2023 tarihinde yapılan Görevde Yükselme Sınavına giren personelin mağdur olmaması için puan hesaplama sistemi olarak çan eğrisi/bağıl değerlendirme sisteminin uygulamasını talep ederiz.”

Hikmet BAŞAR

Editör: Haber Masası