Tarihle Doğanın Buluştuğu Yürüyüş Tarihle Doğanın Buluştuğu Yürüyüş

Mil Diyanet Sen Artvin İl Başkanı İsmail Yazıcı, yaptığı açıklamayla sendikacılığın asli görevine dönmesi gerektiğini vurguladı. 
Yazıcı, “Aidatlarınla kurulan saltanatlara değil, emeğin hakkını savunan sendikalara ihtiyacımız var. Masa başı değil, sahada sendikacılık yapanlarla yola devam!” sözleriyle mevcut sendikal yapıya eleştiride bulundu.
“Adalet, torpille değil emekle yer bulmalı”
Açıklamasında, adil ve şeffaf bir sendikal yapı için çağrıda bulunan Yazıcı, "Saltanat sendikacılığına karşı duran, adil ve şeffaf bir yapının parçası olmak isteyen herkesi MilSen’e davet ediyoruz," ifadelerini kullandı.
“Yükselmenin yolu liyakat olmalı, sadakat değil”
Kamu çalışanlarının sorunlarının ancak gerçek anlamda emek mücadelesi veren sendikalarla çözülebileceğini belirten Yazıcı, “Koltuk dağıtan değil, hak mücadelesi veren sendikacılığa ihtiyacımız var. Liyakatten yana olan memurlar ile MilSen’de buluşuyoruz,” dedi.
“Susmak değil, dur demek gerek”
Liyakatın yok sayıldığı düzen karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Yazıcı, tüm memurları MilSen çatısı altında birleşmeye çağırarak, “Gerçek değişim için tüm memurları MilSen saflarına birleşmeye davet ediyoruz,” dedi.
“Promosyonlarla göz boyanıyor”
Toplu sözleşme süreçlerinde yeterince mücadele verilmediğine dikkat çeken Yazıcı, “Toplu sözleşmede verilmeyen mücadele nedeniyle kaybedilen binlerce lira, dağıtılan ufak tefek hediyeler ile unutturuluyor. Promosyona değil, hakkına odaklanan memurlar, MilSen Ailesinde buluşuyor,” diyerek sözlerini tamamladı.

“Liyakat İçin MilSen’e Davet”-2

Editör: AYŞE ÖZDER