Artvin’de yıllardır beklenen modern sanayi sitesi projesinde sona yaklaşılıyor. S.S. Livane Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda mevcut başkan Kurtul Özel yeniden seçilerek güven tazeledi. Başkan Özel, yeni sanayi sitesiyle ilgili umut verici açıklamalarda bulundu.

Genel kurulda başka bir aday çıkmazken, oybirliğiyle yeniden başkan seçilen Kurtul Özel yaptığı konuşmada, projenin artık ihale aşamasına geldiğini duyurdu. Özel, “Artvin’in en büyük yatırım projesidir. S.S. Livane Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olarak 94 üyemizle birlikte 141 dönümlük bir alanda, en küçüğü 150 metrekare, en büyüğü 2 bin 850 metrekare olmak üzere çeşitli kapalı işyerleri yapılacak. Proje dört ana grup halinde hayata geçirilecek: Otomotiv Grubu, Metal Eşya Grubu, Ahşap İşleri Grubu ve Diğer Gruplar. Şu an itibarıyla hafriyat ve çevre duvarı gibi altyapı çalışmalarını tamamladık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ihaleye çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Whatsapp Görsel 2025 06 19 Saat 18.28.58 5Cb8E3A9Yeni sanayi sitesiyle birlikte kente büyük bir ekonomik hareketlilik kazandırılacağını belirten Başkan Özel, “Bu proje tamamlandığında bine yakın kişiye istihdam sağlayacak bir alan doğacak. Aynı zamanda sanayi içerisinde sosyal donatılar, ortak alanlar ve modern bir altyapı olacak. Artvinli esnaflarımıza ve üreticilerimize yakışır bir alan olacak. Bu sürece destek olan başta geçmişte Bakanlık görevinde bulunmuş AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’e, CHP Artvin Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan, Artvin Valisi Turan Ergün, Belediye Başkanımız Bilgehan Erdem’e, ilgili tüm kurumlara ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bu sadece bir kooperatif projesi değil, Artvin’in geleceğine yapılan bir yatırımdır” diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2025 06 19 Saat 18.28.53 97601278Kooperatif üyelerinin güvenini yeniden kazanmanın kendisi için büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Özel, “Kooperatif üyeleri beni tekrar seçerek bu görevi layık gördüler. Ben de bu güveni boşa çıkarmayacağım. Sanayi sitemizi en kısa sürede tamamlayıp hayata geçireceğiz. Bugüne kadar nasıl şeffaf ve kararlı bir yönetim sergilediysek, bundan sonra da aynı sorumlulukla çalışmaya devam edeceğiz. Artık tünelin ucundaki ışığı gördük. Yıllardır özlemini çektiğimiz modern sanayi sitemize ulaşmak için son virajdayız” dedi.

Konuşmasının sonunda geleceğe dair umutlarını dile getiren Başkan Kurtul Özel, “Artvin’in gençlerine, ustalarına, emekçilerine, geleceğine yakışan bir üretim merkezi kuruyoruz. Birlik olursak, el ele verirsek başaramayacağımız hiçbir iş yok. Bugün artık sanayi sitesinin temelini atmaya bir adım daha yakınız. Şimdi hep birlikte hedefimize yürüyelim

Whatsapp Görsel 2025 06 19 Saat 18.29.03 D66A7Dd1Genel kurulumuza katılım sağlayan AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Ali Semih Özdemir, CHP Artvin İl Başkan Vekili Cüneyt Öztürk ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt’a teşekkür ederim” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

“Evlatlarımızı Ahilik Kültürüyle Buluşturalım”
“Evlatlarımızı Ahilik Kültürüyle Buluşturalım”
İçeriği Görüntüle

Genel kurulda ayrıca yeni dönemde görev yapacak yönetim ve denetim kurulu üyeleri de belirlendi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Kurtul Özel, Temel Yıldırım, Özkan Öztürk, Çetin Kondal, Fatih Gür, Ufuk Yasin Aydın, Emrah Özdoğan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Nihat Bakır, Serkan Dursun, Mustafa Onuk, Özhan Taşkıran, Emrah İlbeyi, Tan Güzel, Hüseyin Özer

Whatsapp Görsel 2025 06 19 Saat 18.29.14 6902F191Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Muammer Tosun, Sedat Çiftçi, Atilla Eser Seçkin

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Sertaç Şentürk, Hakan Öztürkoğlu, Osman Volkan Yıldırım

Muhabir: Ali Eray ÇELİK