Patika Kitabevi'nde saat 14:00-18:00 arasında gerçekleşecek etkinlikte, panel, sergi ve belgesel gösterimi dahilinde çevre ve kültürel değerlerin sürdürülebilirliği merkeze alınmaktadır. 
CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı tarafından desteklenen bu etkinlik ile proje paydaşları, Yeşil Artvin Derneği başkanı Nur Neşe Karahan’ın da katılımıyla sürdürülebilirliğin toplumsal, kültürel ve ekonomik karşılıklarını kendi üretim pratiklerinde yeniden değerlendirecekleridir. 
Etkinlik, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan’ın katılımıyla Artvin çevre mücadelesinin dünü, bugünü ve yarınını ele aldığı açılış konuşmasıyla başlayacaktır. 
Programın devamında, Ekin Çekiç’in “Vadi” belgesel fotoğraf projesinin gösterimi yapılacak. Çekiç, 2019 yılından bu yana yapım sürecini fotoğrafladığı Yusufeli Barajı ile birlikte dönüşen doğaya dair gözlemlerini şu şekilde paylaşıyor: “Yusufelililerin coğrafyayla ilişkisi, aslında ilçeden geçen iki akarsu gibi. Bunlardan biri şehirler hatta ülkeler aşan Çoruh, diğeri ise doğduğu yerde kalan Barhal Çayı. Çoruh, Barhal’ı da kendine katarak yeni bir yol üzerinden akışına devam ediyor, yoluna katamadıklarını da bir kenara atıyor. Çoruh, yolu barajlarla kesilmesine rağmen gücünü kaybedip gelecekte de akmaya devam ederken Barhal yok olacak. Yusufeli'nin ise tarihi tekerrür edip yine taşınacak. Peki Yusufeli’nin kaderi bu ikisinden hangisine benzeyecek?” 
Erdal Demir, Artvin, Şavşat, Tepebaşı köyünde üç buçuk yıla yayılan doğa gözlem ve deneyimlerinden oluşan “DİONİSOS ŞENLİKLERİNDEN HIDRELLEZE ANADOLU HALK TAKVİMİ DOĞA DEFTERLERİ” ile kültürel hafıza ve sürdürülebilirliğin coğrafyalar arası etkileşimli yapısına eğiliyor. 
Etkinlikte ayrıca, Şifa Heybesi’nden Ceren Kazancı Oruç ve Soner Oruç’un araştırma çalışması olan, Duygu Bostancı’nın yönetmenliğini üstlendiği “En Dido Na Orom Mtka?” (En Sevdiğin Bitki?) belgeseli gösterimi ve söyleşisi yer alacak. Bu belgeselde, Batum ve Artvin’in köylerindeki Laz halkının kültürel kimliği ve hayatına dokunan bitki türleri keşfedilecek. Laz halkının kimliğinin ve kültürünün kilit taşı bitki türlerini keşfettiği bu belgeselde Ceren, anadili Lazca'ya doğru adımlar atıyor.
"Artvin’de Yaşam Savunusu: Kültür Sanat Ekoloji" etkinliği, herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılım sağlayanlar, çevre ve kültürel değerlerin korunması konusunda bilgi edinme fırsatı bulacaklar.Etkinliğin detayları ve konuşmacılar hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantılara göz atabilirsiniz:
•Nur Neşe Karahan- Yeşil Artvin Derneği: Yeşil Artvin Derneği- https://yesilartvindernegi.org/

•Ekin Çekiç- Vadi: Ekin Çekiç- https://www.ekincekic.com/vadi

Trafik Kazaları Azalırken Yaralı Sayısında Artış Trafik Kazaları Azalırken Yaralı Sayısında Artış

•Erdal Demir- Anadolu Halk Takvimi Doğa Defterleri: CultureCIVIC - https://www.culture-civic.org/projeler/doga-defterleri

•Ceren Kazancı Oruç- Lazca’yı Bitkilerden Öğrenme Yolculuğu: CultureCIVIC- https://www.culture-civic.org/projeler/lazcayi-bitkilerden-ogrenme-yolculugu 

Editör: AYŞE ÖZDER