Kanyonun girişinde bulunan turnike kapı, bazı ziyaretçilerin tepkisini çekmişti. Ancak Sözen, bu önlemlerin ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak amacıyla alındığını vurguladı.
Kanyona günlük olarak 200 ila 300 civarında ziyaretçinin geldiğini ifade eden Kaymakam Sözen, açıklamasında kanyonun doğal yapısının, özellikle yılın belli dönemlerinde taş kaymaları gibi tehlikeli durumlara neden olabildiğini belirtti. 
Bu nedenle giriş ve çıkışların kontrol altına alınmasının önemli olduğunu ifade etti. Sözen, turnikelerin yalnızca güvenlik amacıyla kullanıldığını ve yabani hayvanların kanyona girişinin önlenmesi, kış aylarındaki kaya düşmeleri gibi risklerin azaltılması için bu önlemlerin alındığını belirtti.
Sözen, Ardanuç’un doğal yapısının bakir ve bozulmamış olduğunu vurgulayarak, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini, doğayı koruyarak ziyaretçilere sunmayı hedeflediklerini ifade etti. 
Ayrıca, ilçede yapılacak diğer projeler hakkında da bilgi verdi. Kültür Bakanlığı tarafından Adakale bölgesinde gerçekleştirilecek projelerin yanı sıra İskender Paşa Camii, Ardanuç Kültür Evi, Eski Osmanlı Hamamları ve Gevhernik Kalesi'nin restorasyon çalışmalarının yapılacağını paylaştı.
Gastronomi alanında da Ardanuç’un bir değeri olduğunu belirten Sözen, özellikle çağ kebabı için dışarıdan birçok ziyaretçinin geldiğini kaydetti. 

ardanuç2

Aronya üç yıl sonra meyvelerini verdi Aronya üç yıl sonra meyvelerini verdi

Editör: Aleyna SARIGÜL MERT