Borçka ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Camili Havzası güzergahında bulunan ve Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olarak gösterilen tabiat parkının bozuk yolları yolculuk yapanları gittiklerine pişman ediyor.
Artvin'in en önemli turizm merkezlerinden Borçka Karagöl Tabiat Parkına giden yol bu yıl da bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin çilesi olacak gibi görünüyor.
Karagöl’e ulaşım için kullanılan yolda sezonun açılmasına az bir süre kala henüz bir çalışma başlatılmaması dikkatlerden kaçmadı.
Yeşilin her tonunu barındıran ağaçların göle yansımasıyla görsel bir şölen sunan Karagöl, doğayla baş başa bir gün geçirmek ve eşsiz manzarayı görmek isteyen turistlerin ilgi odağı oluyor.
Engebeli arazi yapısı ve pazara uzaklığı nedeniyle bir türlü gelişmeyen kentin en önemli kalkınma hamlesi turizm olması gerekirken milyonlarca turisti ağırlayan Karagöl’ün sahipsiz kalması kentin kalkınmasında en büyük engel olarak görülüyor.
Özel İdare’nin işletmesinde bulunan tabiat parkına giriş için ücret ödeyen vatandaşlar yolun yapılması için yetkililerden çalışma bekliyor.
İl Genel Meclisinde 2024 bütçesi 700 milyon lira olarak belirlenen İl Özel İdaresinin bütçesinden kentin en önemli turizm merkezinin yolunun onarılması için para ayrılıp ayrılmayacağı merak konusu.
Gümüşhane’den gelen Cem Keskin, daha önce Karagöl’e 4 kez geldiğini ve her gelişinde yolun daha bozuk olduğunu söyledi.
Turistik bir bölgenin yolunun kötü olmasının son derece üzücü olduğunu kaydeden Keskin, “Burası turistik bir bölge doğası çok güzel. Gerçekten bir doğa harikası, tam cennetten bir köşe diye tarif edebileceğimiz bir yer. Ancak çok önemli maalesef ve olumsuz bir durum var buranın yolu çok kötü. İki aile buraya geldik ve gelirken çok ciddi stres yaşadık. Yetkililere sesleniyorum, Karadeniz bölgesinde bu kadar güzel bir yer olmasına rağmen neden buraya sahip çıkılmıyor? Lütfen bir an önce böylesine güzel olan turizm bölgemizin yolunu yapın. Sizlerden ricamdır.” dedi.
250 kilometre uzaktan geldiğini ve yolun bozukluğunu görünce geri dönmek istediğini vurgulayan Keskin, “Yolu görene kadar çok büyük bir hevesle buraya gelmiştik. Yolu görünce moralimiz bozuldu. Keşke böyle bir yolla karşılaşmasaydık. Yaklaşık 250 km uzaktan geldik, yolu gördüğümüz anda geri dönmek istedik. Bunun bir an önce düzeltilmesini rica ediyoruz. Daha önce 4 kere gelmiştim ama hiçbir gelişinde yolu bu kadar kötü değildi. 2024 yılında yolun daha güzel olması gerekirken daha kötü olması da çok ilginç bir durum.” diye konuştu.
Çanakkale’den gelen İlknur Karaduman ise, göl çevresinin çöplerle dolu olduğunu ve insanların çöplerini yerlere atmalarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Burası çok güzel ancak buraya gelen insanlar yedikleri çöpleri bırakıp gitmişler. Harika bir yer olduğu belli ama bizim tabiata önem vermediğimize bir kez daha karar verdim” ifadelerini kullandı.
Hatice Diler