ARTVİN

‘Kafkasör’ ve ‘Artvin Kafkasör Boğa Güreşleri Festivali’ isimleri tescillendi

Artvin’in en önemli marka değeri olan ‘Kafkasör’ ve ‘Artvin Kafkasör Boğa Güreşleri Festivali’ marka tescil belgesi aldı

Abone Ol

Artvin Faal Gazeteciler Derneği(AFGAD)’nin yerel marka değerlerini korumak amacıyla yaptığı girişim Artvin Kafkasör ve Artvin Kafkasör Boğa Güreşleri Festivali isimleri Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.

AFGAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kars, Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlediği basın açıklamasında kentin önemli simgelerinden olan Kafkasör ve Kafkasör Festivali’nin ismini dernek bünyesinde tescillediklerini söyledi.

Kars, açıklamasında, “Artvin Kafkasör – Markası: Bu marka, Türk Patent Ve Marka Kurumu Markalar Dairesi Başkanlığı tarafından, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında, 18.04.2022 tarihinden itibaren 10 yıl süreyle korunmak üzere, 05.09.2023 tarihinde 2022 055224 Ticaret - Hizmet Numarasıyla tescil edilmiştir.

Artvin Kafkasör Boğa Güreşleri Festivali – Markası: Bu marka, Türk Patent Ve Marka Kurumu Markalar Dairesi Başkanlığı tarafından, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında, 19.04.2022 tarihinden itibaren 10 yıl süreyle korunmak üzere, 16.09.2023 tarihinde 2022- 055980 Ticaret - Hizmet Numarasıyla tescil edilmiştir.” dedi.

Markalaşmanın önemine değinen Kars, yaptığı açıklamada, “Artvin’in ve Yerel Medya unsurlarının, özgül ağırlığının temsilcisi bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, amaç, görüş ve değerlendirmelerimizi kamuoyu ile paylaşarak, farkındalık yaratmak. İlimizin ekonomisinin ve yerel kaynakların daha iyi değerlendirilmesi, yerel istihdamın arttırılması ve bunun sonucunda tarım, turizm ve küçük/orta ölçekli işletmeler gibi unsurların gelişmesine katkı sağlamak. İlimizin gelişiminde ve tanıtımında en önemli unsurların başında gelen yerel marka değerlerinin desteklenerek, Kamu, Özel Sektör, Meslek Örgütleri, STK’lar ve kamuoyunda kanaat oluşturmak. Farkındalığın artması ile birlikte, Nihai yararlanıcılar; Yerel Sektörel yapı ile birlikte, Bölge halkının her zaman ve her alanda yanında olduğumuzu bir kez daha göstermektir. Bunların yanında; bu marka değerlerinin gerek, paydaş yatırımcı bulma, gerek kiralama, gerek devredilmesi ile derneğimize maddi getiri sağlamak, altyapı ve lojistik imkânlarımız geliştirerek, STK olarak daha güçlü bir yapıya kavuşmayı amaçlıyoruz. Günümüzde kurulan ve iş – hizmet alanı uygun olan her ticari teşebbüsün hedef kitlesi, artık dünyanın ulaşılabilir her alanıdır. Çünkü internetin nüfuz ettiği oran 2022’nin başında 4,95 milyara yükseldi ve şu anda toplam dünya nüfusunun yüzde 62,5’ini oluşturmaktadır. Dünya nüfusunun üçte ikisinden fazlası ise (yüzde 67,1) bir cep telefonu kullanıyor ve 2022’nin başında 5,31 milyara ulaştı.” dedi.

“Günümüzde marka olabilmek, geçmiş tüm zaman dilimlerinde olduğundan çok daha büyük önem taşımaktadır.” diyen Kars, “Günümüzün tüketim toplumlarında markaların, ürünlere nazaran çok daha uzun ömürleri olduğu ve stabil bir kaliteyi ifade etmede daha güçlü rollerinin olduğu bilinmektedir. Serbest ticaretin sağladığı avantajlar yanında artan dış rekabete maruz kalan üreticiler için tüketiciler nezdinde sağlayacakları en büyük avantaj marka değerine sahip olabilmektir.  Dünya pazarında sosyal medya ve internet kanallarının hâkimiyetinin güçlenmesi ve gelişme yolundaki ülkelerde orta gelir seviyesi tüketici oranlarındaki artışlar, markaya önem veren tüketici kitlesinin de giderek artmasını sağlamıştır. Küresel rekabet, firma ve kurumlar için markalaşmayı çok büyük bir değer haline getirmektedir.” diye konuştu.

Markalaşmanın faydalarından bahseden Kars şunları söyledi:

“Bu bağlamda, markalaşmanın önemini ve işletmeler için faydasını 4 maddede aşağıdaki gibi inceleyebiliriz: Şirketinizi Tanınır Hale Getirir. Müşterileriniz ile Güven İlişkisi Oluşturur. Pazarlama ve Reklam Stratejilerinizi Destekler. Rekabette Öne Çıkmaya Katkı Sağlar.”

Ayşe ÖZDER