Artvin İl Genel Meclisi, eylül ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının beşinci gündem maddesinde, İl Özel İdaresi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü uhdesinde bulunan kilitli taş parke tesisinde üretimin sürdürülebilmesi amacıyla tüketim amaçlı mal ve malzeme alımlarında kullanılmak üzere 12 milyon 500 bin TL aktarılması görüşüldü.
Gündem maddesine ilişkin bilgi veren İl Özel İdaresi İşletme ve İştirakler Müdürü Reşat Kamiloğlu, 2026 yılı bütçesinde çimento alımları için ilgili harcama kalemine ödenek konulmadığını, ödeneğin yol şubesinde bulunduğunu söyledi. Yol şubesinin aldığı çimentonun iktisadi işletmeye aktarılmasıyla birlikte ilgili harcama kaleminde ödenek ihtiyacı oluştuğunu belirten Kamiloğlu, ödeme yapılabilmesi için 12,5 milyon TL aktarılması gerektiğini ifade etti.
Kamiloğlu, çimento alımlarının iktisadi işletmeye aktarılmasının vergi boyutuna da değinerek, yapılan harcamaların gider olarak gösterilmesiyle tahakkuk eden verginin azaltılmasının amaçlandığını söyledi.
Bu ifadeler üzerine söz alan Meclis Üyesi Yaşar Gülel, “Vergiyi biz devlete ödüyoruz, yani vergiyi niye kaçırıyoruz devletten?” diye sordu.
Kamiloğlu ise Gülel’in sorusuna, “Hayır, kaçırmıyoruz” yanıtını verdi.
Kamiloğlu, amaçlarının vergiyi ödememek olmadığını belirterek, “Vergiyi azaltalım diyorum. Giderimiz çok fazla. Yüklü miktarda vergi ödemek yerine biraz azaltmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.
Gülel ise kamu kurumunun vergi yükümlülüğüne dikkat çekerek, söz konusu uygulamaya ilişkin çekincesini dile getirdi. Görüşmede İl Özel İdaresi ile iktisadi işletmenin harcamalarının farklı kalemlerde değerlendirilmesi de tartışıldı.
Toplantıda ayrıca yol şubesinin çimento alımlarının parke tesisine bağlı iktisadi işletmeye aktarılması uygulamasının geçmiş yıllarda da yapıldığı belirtildi. Kamiloğlu, 2024-2025 yıllarında çimentonun iktisadi işletme tarafından alındığını ifade etti.
İl Genel Meclisi’nde görüşülen gündem maddesinde, kilitli taş parke tesisinde üretimin sürdürülebilmesi için ihtiyaç duyulan 12 milyon 500 bin TL’nin aktarılması oy çokluğu ile kabul edildi.





