Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, 2025 yılı adli ve idari yargı ana kararnamesini tamamladı. HSK’nin internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre, adli yargıda 3 bin 698, idari yargıda ise 338 olmak üzere toplam 4 bin 36 hakim ve savcının görev yerinde değişikliğe gidildi.
Kararname kapsamında birçok başsavcılık ve ağır ceza mahkemesi başkanlığında dikkat çeken atamalar yapıldı. Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken Şanlıurfa Birecik Cumhuriyet Başsavcısı Murat Çalış, Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi.
Ağır ceza mahkemeleri başkanlıklarında da önemli değişiklikler gerçekleşti. Artvin Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakan Bektaş, Hatay Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanırken Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Nuri Öz ise Artvin Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına getirildi.
HSK tarafından yapılan açıklamada ataması yapılan meslektaşların yeni görev yerlerinde başarılar dilediklerini, kararnamelerin meslektaşlara ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkeye hayırlı olmasını temenni ettikleri belirtildi.