AÇÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Kasar, tercih döneminde olan üniversite adayları için kurumun sosyal medya hesabında yayımlanan videosunda, Artvin Çoruh Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü anlattı. YKS tercihleri 27 Temmuz Perşembe günü başladı ve 8 Ağustos Salı günü sona erecek.
“Değerli öğrencilerimizi aramızda görmekten heyecan duymaktayız”
Doç. Dr. Ömer Kasar yaptığı açıklamada üniversiteye Elektrik Elektronik Mühendisliği olarak bu yıl ilk defa öğrenci alacaklarını ifade ederek şu ifadeleri kullandı: “Artvin Çoruh Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanıyım. Elektrik Elektronik Mühendisliği olarak bu yıl ilk defa öğrenci alacağız. Akademik kadro olarak hocalarımız gerek yurt dışı tecrübesi, gerek alanında saygın yetkin kişiler olarak siz değerli öğrencilerimizi aramızda görmekten heyecan duymaktayız. Temel olarak elektriği ve elektroniği birleştiren bir mühendislik dalıdır. Elektrik elektronik mühendisliği günümüzün en popüler bölümleri arasındadır. Kamuda ve özel sektörde çalışabilir. Tam olarak bakanlıklarda ve taşra'da çalışabilir. Özel sektör olarak savunma sanayiden, otomotive, bilişime AR-GE gerektiren kendi çalışma alanlarına sahiptir.”
“Staj imkanları ve iş yeri eğitim imkanları sağlamayı öngörüyoruz”
Kasar, bu bölgeyi barajlar bölgesi olarak adlandırdıklarını ifade ederek, “Bizler bu bölgeyi barajlar bölgesi olarak adlandırıyoruz. Ülkemizin en büyük barajlarından Yusufeli ve Deriner barajı bu bölgede bulunmaktadır. Aynı zamanda irili ufaklı pek çok baraj ve hidroelektrik santrali bulunmaktadır. Bu noktada elektrik elektronik mühendislerinin bu bölgede istihdam imkanı bulunmaktadır. Elektrik elektronik mühendisliği bölümü olarak barajlar bölgesinin avantajlarından yararlanmayı amaçlamaktayız. Öncelikle EÜAŞ elektrik üretim A.Ş ile birlikte bir protokol imzalama aşamasındayız. Bu protokol ile öğrencilerimize staj imkanları ve iş yeri eğitim imkanları sağlamayı öngörüyoruz” şeklinde konuştu.
“Pek çok proje ile kendilerini geliştirebilirler”
Bölüm olarak ders müfredatını 7+1 şeklinde planladıklarını ifade eden Kasar, “Bir öğrenci 7 dönem derslerini gördükten sonra 8 dönem iş yeri eğitim olarak mesleki deneyim kazanarak bölümümüzü bitirecek ve mezun olacak. Dolayısıyla bir öğrenci mezun olduktan sonra daha deneyimli bir şekilde iş hayatına başlayacaktır. Öğrencilerimiz, öğrencilik hayatı boyunca Teknofest gibi ya da TÜBİTAK 2209 öğrenci projeleri gibi pek çok proje ile kendilerini geliştirebilirler.” dedi.
Teknik birikim ya da destek olarak her zaman öğrencilerinin yanında olduklarının altını çizen Kasar, “Bizler de öğrencilerimizin teknik birikim ya da destek olarak her zaman yanındayız. Bu bağlamda siz sevgili öğrencilerimizi elektrik elektronik mühendisliği bölümünde görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim. Sevgiyle kalın hoşça kalın...” ifadelerine yer verdi.
Hikmet BAŞAR