Borçka’da yapılması planlanan Demir Elma festivali için hazırlıklar başladı.
Borçka Belediyesi toplantı salonunda, Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği ile Borçka Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen Demir Elma çok ortaklı bir festival tasarımı kapsamında “Kültür Politika Belgesi Hazırlık Çalıştayı” düzenlendi.
Borçka Belediye Konferans Salonunda düzenlenen çalıştayda Burcu Meltem Arık çocuk gelişimi, Bediz Yılmaz mekanlar, Güneşin Aydemir kültürel miras, Alper Akyüz eko turizm, Aycihan Onuk gençlerle ilgili bilgiler verdi.
Borçka halkı ve çalıştaya destek verecek vatandaşların katılım gösterdiği toplantıda vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.
Bu yıl yapılması planlanan ve ilçeyi kültür sanat ile daha çok buluşturmayı hedefleyen Borçka Belediyesi, demir elma ve turizmi harmanlayarak proje oluşturdu.
İlçede coğrafi işaret alan “Demir Elma” ile Kasım ayında düzenlenen “Demir Elma Okulunun” ardından hazırlıklar devam edip çalıştaylar başladı.
Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, çalıştayda yaptığı konuşmada “sanat ve kültür ile toplumu daha güzel yerlere getirebiliriz” dedi.
İstanbul Kültür Sanat Vakfında sunulan ve kabul gören projenin önemine değinen Orhan, gerçekleşecek festival hakkında şu sözleri dile getirdi “Kültür ve Sanat deyince son zamanlarda ilimizde Borçka akla geliyor. Bunu geliştirmek ve büyütmek gerekiyordu. Bizde Borçka demir elmasını coğrafi işaretini alınca elmayı daha nasıl çok gündeme getirebiliriz diye Refika ile uzun yıllardır tanışıyorduk ve böyle bir proje yapabilir miyiz diye düşündük. İstanbul Kültür Sanat Vakfına proje gitmişti bu 14 tane projede dördü geçti üç tane büyükşehir belediyesi projeleri bir tanede Borçka Belediyesinin projesi kabul gördü”
“Bundan sonra neler yapabiliriz diye düşündük ayrıca kültür ve sanat ile bu kadar haşır neşir bir belediyeyiz. Bunu daha nasıl büyütebiliriz diye Borçka Belediyesinin Kültür Sanat Politikası olmalı diye düşündük. Bu çalıştayıda bugün bu yüzden yapıyoruz. Sizlerin fikirleri bizim için çok değerli. Umarım bundan sonra çok daha güzel şeyler yapacağız. Sanat ve kültür ile konuşarak toplumu daha güzel yerlere getirebiliriz. Artık adımız şiddet ve kavgadan yana değil barıştan sevgiden ve huzurdan yana olmalı diye düşündük ve bunu da kültür ve sanat ile birleştirdik” dedi.
Ayla ALKAN