Dünya görüşü olarak sanattan, edebiyattan, kültürel faaliyetlerden beslenen biri olduğunu ifade eden Başkan Adayı Bilgehan Erdem, “Artvin’i Artvin yapan doku sadece doğası değil. İçinde bulunduğu kültürden de kaynaklanıyor. Bu kültür Artvin’i Artvin yapıyor. Benim için bu doku çok önemli. Hayata bu yönden bakılması gerektiğine inanıyorum.” dedi.
Üniversitede yıllarında bir aylık sanat bültenleri olduğunu ve bu programları dolu dolu yaşadıklarını anlatan Erdem, edebiyat ve siyaset söyleşilerine katıldığını aktardı. Sinema günlerine ve tiyatrolara çok gittiğini ifade eden Erdem, aynı zamanda amatör bir tiyatrocu olduğunu belirterek. “Bunun benim kişisel gelişimimde çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum.” dedi.
“Esas özne insana dokunmak”
Erdem, yürüteceği faaliyetlerden bahsederek, şunları söyledi:
“Siyaset yoluna çıkarken şantiye ve rantiye arasında sıkışmış bir siyaset demedim. Kuşkusuz şantiye olacaktır. Bugün otoparktan, kültür sarayına, sosyal tesislere kadar bunlar bir şantiye unsurudur ama esas özne insana dokunmak… Artvin’de 11.492 tane üniversite öğrencisi var. Bu üniversite öğrencileri; sanattan, edebiyattan, sinemadan, kültürel faaliyetten çok çorak bir yerde yaşıyorlar. Bununla ilgili faaliyetler yürütmek istiyorum.”
“Hayallerim ve bir amacım var”
Başkan seçilmesi durumunda bir kültür sarayının ve konser alanının olacağını aktaran Erdem, “Online anket yapacağız. Örneğin; ‘5 tane sanatçımız var. Oylayın.’ Bu anket iki saat sürecek. Gençler ne istiyorsa onları buraya getireceğiz. Konserle buluşturacağız.” dedi.
“Sanat, edebiyat, kültür insanlara kendini değerli hissettirir”
Tiyatronun önemine değinen Erdem, hayalini şöyle anlattı:
“Devlet Tiyatrolarının bilet fiyatı 35 lira. Belediye buna sponsor olup; Erzurum Devlet Tiyatrosu, Trabzon Devlet Tiyatrosu buraya getirilebilir. Tiyatro insanlarla, çocuklarla buluşturulabilir. Bu benim hayalim… Kültürel dokuya etki edebilmek, insanların bu etkileşimini sağlayabilmek. Çünkü; sanat, edebiyat, kültür insanlara kendini değerli hissettirir. Ben bunun insan gelişiminde çok önemli olduğunu biliyorum.”
Artvin’in bu anlamda bir alt yapısı olduğunu ifade eden Erdem, “Artvin’de 3 tane ayrı orkestra vardı. Bir açık bir kapalı olmak üzere iki sinema vardı. Evlerde herkes bir çalgı aleti çalardı. Burada sanat insanları vardı. Herkes sanatla uğraşırdı. ” dedi.
Ayşe ÖZDER