Öğrenci ve akademisyenlerin oluşturduğu yaklaşık 100 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimde, Artvin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Tekin IŞIK yaptığı konuşmada 2002 yılında mezun olduğu Orman Fakültesinin kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek öğrencilere Artvin'deyken nerelerden faydalanabilecekleri hakkında bilgi verdi.
Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kemal ÇETİNER tarafından katılımcılara yangın ve yanma bilgisi, orman yangınlarının başlangıç ve gelişim safhaları, orman yangını söndürme teknikleri, orman yangınları ile mücadelede dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda bilgiler verildi. Yangın Gönüllülerin sayısının hızla arttığı vurgusunun yapıldığı eğitimde orman yangınları ile mücadelede toplumun bilinçlendirilmesinin önemi vurgulandı. Çetiner, teorik eğitimde başarılı olup gönüllü olmak isteyen adaylara, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Gönüllü Kimlik Kartı ile teçhizat verileceği, gönüllülerin Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan tatbikatlara katılacakları ve yangınlarda ihtiyaç duyulması halinde göreve çağrılacakları bilgisini paylaştı.
Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet YAVUZ, yangın esnasında en zor şeyin sadece yangını kontrol etmek olmadığını, yangın sahasındaki personel ve gönüllüleri de etkili bir şekilde yönetmek olduğunu ifade ederek onların sağlık, can ve mallarının yangın amiri konumundaki orman işletme şeflerine yüklendiği belirtti.
Eğitim, Orman Fakültesi bahçesinde uygulamalı olarak devam etti. Öğrenciler yangın çantasında bulunan ekipmanlar ve araçlar tanıtılıp, bir orman yangınında nasıl davranılması gerektiği ve orman yangınına nasıl müdahale edileceği ile ilgili uygulama gösterildi. Öğrencilerin yangın hortumu tutmayı ve basınçlı su dolu hortumu kontrol etmeyi öğrenmeleriyle eğitim sona erdi.
AÇÜ