Artvin Valisi Turan Ergün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevim Öz ile ilde faaliyet yürüten engelli derneklerinin temsilcileri ve üyelerini makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ergün, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerimizin toplumsal yaşamın her alanında karşılaştığı güçlükleri hatırlamamıza, onların hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımızı gözden geçirmemize ve hep birlikte daha kapsayıcı bir toplum oluşturma irademizi pekiştirmemize vesile olan anlamlı bir gündür.” dedi.

Whatsapp Görsel 2025 12 03 Saat 10.49.53 44F2D417

Artvin Barosu’ndan Savunma Nöbetine Destek
Artvin Barosu’ndan Savunma Nöbetine Destek
İçeriği Görüntüle

Türkiye’de son yıllarda engelli bireylerin hayata katılımına yönelik önemli adımlar atıldığını ifade eden Ergün, “Bugün geldiğimiz noktada; devletimizin kararlılığı, yerel yönetimlerimizin çabası ve toplumumuzun duyarlılığı sayesinde engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmaya yönelik birçok çalışma hayata geçirilmiştir. Yapılan düzenlemeler ve sunulan hizmetler, engelli bireylerin hayatın merkezinde yer almasını, potansiyellerini ortaya koymasını ve üretken bireyler olarak topluma katkı sağlamasını mümkün kılmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, toplumsal bilinç ve hassasiyetin daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve esenlik dolu bir yaşam temenni ediyorum.” diye konuştu.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali Ergün, bir süre sohbet ettiği dernek üyelerinin talep ve önerilerini dinleyerek destek mesajı verdi.

Dernek başkanları ise çalışmaları hakkında Ergün’e bilgi vererek kabullerinden dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Editör Masası