Emekli öğretmen İsmet Altunkaya, emeklilerin mevcut durumuna dair önemli açıklamalarda bulunarak yaşanan zorluklara karşı duyduğu kararlılığı dile getirdi. 37 yıl boyunca devlete hizmet ettiğini belirten Altunkaya, “Emeklinin durumu ortada, söylenecek çok şey var fakat insanlarımız içindeki duyguları söyleyemiyor. Korkum yok, kesinlikle korkmuyorum. Hakkımı aramak için hiç kimseden çekinmem, korkmam. Mücadele edeceğiz, mücadele edeceğiz” dedi. Altunkaya, ülke genelindeki olumsuz ekonomik koşullara da dikkat çekerek, "Biz bu yaşamı hak etmedik. Ama biat ettiriyorlar ve sonra da oy istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Hopalı bir diğer emekli vatandaş ise verilen düşük ikramiyelere tepki gösterdi. "Konuşmak para etmiyor, bitmişiz biz" diyen vatandaş, geçtiğimiz bayramda verilen 3 bin liralık ikramiyenin ardından şimdi sadece 500 lira ek ödeme yapılmasının reklamının yapıldığını ifade etti. "O parayı almayacağım, geriye iade edeceğim" dedi.

Emeklilerin sıkıntılarının yalnızca ekonomik durumla sınırlı olmadığını belirten Hopalı Nurettin Ustabaş, "Emekliler bir dilim ekmeğe muhtaç. Hiçbir şey iyi gitmiyor. Hopa böyle değildi, burada hayat çok güzeldi ama bitirdiler" diyerek, yaşamın zorlaştığını ifade etti. Bayram ikramiyesinin ise camiye yardım olarak kullanılacağını belirten Ustabaş, emeklilerin çaresizliğini dile getirdi.

Emekliler (5)

Hopalı emekli Cemal Ustabaş, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Ben, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’si olarak bu duruma gelmesine üzülüyorum. En son yatakta ölümü bekleyen bir insan gibiyiz. Ama böyle olmamalıydı” dedi. Ustabaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarının, fakir de olsa yoksul da olsa asla başka ülkelere muhtaç olmayacağını belirterek, "Biz ölmedik, ayaktayız ve bu mücadelemiz ölünceye dek devam edecek" şeklinde konuştu. Ayrıca, son dönemde gazetecilerin tutuklanması ve belediye başkanlarının cezaevine gönderilmesi konusunda da tepki gösterdi ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Hopa Meclis Toplantısının İkinci Oturumu Gerçekleşti Hopa Meclis Toplantısının İkinci Oturumu Gerçekleşti

Editör: Ümran Kara