ARTVİN

Eğitime ve Turizme Yeni Soluk

Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler Yerleşkesi Orman Fakültesi binası içinde Yaban Hayatı Müzesi açıldı. Müzede, Artvin ve çevresinde doğal olarak ölü bulunan hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü iş birliği ile tahnit edilip sergilendi.

Abone Ol

Bölgenin doğal çeşitliliğini ve yaban hayatını sergileyen eğitim ve turizme katkı sağlamayı hedefleyen Yaban Hayatı Müzesinin açılışı gerçekleşti. 
Açılış törenine katılan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, protokolden davetliler, üniversite personeli ve vatandaşlar kurdele kesiminin ardından müzeyi gezdi. 


“Eğitim ve turizm alanında katkı sağlayacak”
Milletvekili Faruk Çelik, burada yaptığı konuşmasında, “İlimizin zengin doğasını ve yaban hayatını sergilemek açısından büyük önem taşıyan bu müzenin eğitim ve turizm alanlarında şehre önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." dedi.
“Artvin için önemli bir ziyaret noktası”
AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin,  müzenin hedeflerinin üniversite ve bölge adına önemli katkılarının olacağını kaydetti. Müzenin doğa turizmi ile ön plana çıkan Artvin için önemli bir ziyaret noktası oluşturacağını belirtti. 


“İlgi duyan herkese yaban hayatını tanıma fırsatı”
Müzenin yaban hayatı konusunda eğitim ve farkındalık çalışmalarına katkı sunacağını kaydeden, Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Sağlam, “Bu anlamda okul öncesinden üniversite düzeyine kadar tüm kademedeki öğrencilere ve ilgi duyan herkese yaban hayatını tanıma, inceleme ve bilgi sahibi olma fırsatı sunulacaktır.” dedi. 
“246 kuş turu, 62 memeli türü”
Yaban hayatı müzesi sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Yasin Uçarlı, müzede özellikle bu coğrafyaya özgü olan yaban keçisi, ayı, kurt, vaşak, çengel boynuzlu dağ keçisi gibi hayvanların tahnitlerini yapıldığını ve sergilendiğini aktardı.
Artvin’in biyolojik çeşitlilik anlamında en zengin coğrafyalardan bir tanesi olduğunu ifade eden Uçarlı, “Bölgemizde yapılan biyolojik atlas çalışmalarıyla 246 kuş turu, 62 memeli türü gibi çok zengin bir fauna var. Bu doğal zenginliğin müze ortamında da sergilenmesi, eğitim odaklı kullanılması noktasında bu müzemiz önemli bir yere sahiptir. Burada doğal ortamında yaralı halde ve ya ölü halde bulunan numunelerimizi biz tedarik ettik ve ilgili kısımlarda tahnitlerini gerçekleştirdik ve burada sergiledik.” dedi.