ARTVİN

Deneyap Atölyeleri Yeni Yıldızlarını Arıyor

Artvin’de 2022 yılında başlayan Deneyap Atölyeleri Eğitiminin ikincisi düzenleniyor. Deneyap Atölyeleri Eğitimlerinin 2024 başvuruları başladı.

Abone Ol

Artvin Gençlik Merkezi’nde 26 Kasım 2022 tarihinde başlayan Deneyap Atölyesi’nin açılışıyla beraber birçok öğrenci eğitim almaya hak kazandı.

Artvin’de 660 öğrencinin müracaat ettiği Deneyap Atölyesi eğitimi için 250 kişi uygulama sınavına hak kazandı. Sınav sonucunda 110 öğrenci uygulamayı kazanarak Deneyap eğitimi almaya başladı. Eğitim sürecinde 24. ayı tamamlayan öğrencilerin mezuniyetine bir yıl kaldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T3 Vakfı, TÜBİTAK’ın birlikte yapmış olduğu bu çalışmanın ikincisini Artvin’de düzenleyecek. Başvurular başladı, müracaatlar 25 Şubat 2024 tarihi saat 23.59’da sona erecek. Başvuruda bulunacak öğrencilerin müracaatları aileleri tarafından yapılacak olup e-devlet şifresi gerektirmektedir.

4-5-8. sınıflar, lise hazırlık ve lise 9. Sınıfların başvurabileceği sınav hakkında bilgi veren Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Hayati Güneri, bilgi isteyen vatandaşların konuyla ilgili her türlü bilgi ve belgeye Artvin Gençlik Merkezi Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü üzerinden ve İl Müdürlüğü üzerinden ulaşabileceklerini ifade etti. Güneri, “Ayrıca t3kys. com üzerinden detaylı bilgiye ulaşıp, müracaatlarını da kendileri de yapabilirler.” dedi.

Sınavı kazanacak olan öğrencilerin eğitim süresinin 36 ay olduğunu belirten Güneri, “Yaklaşık 2 bin civarında bir müracaat bekliyoruz. Bu yıl çok daha ciddi bir seçme sınavı olacak. Sınavlar müracaat eden kişinin tercih ettiği gün ve saatte olacak. Sistem onlara bir tercih imkanı sunacak. Ancak bu müracaatların sonunda yine kapasite ölçüsünde öğrenci alınacak. Önce normal bir müracaat alınacak. Müracaattan sonra da genel bilgi seviyesi sınavını geçenler uygulama sınavı sonucunda da esas kadro olan 110 kişilik bölüm oluşturulacak.”

“Her türlü desteği vermeye hazırız”

Güneri, öğrencilerin sınavı kazandıktan sonra alacakları eğitimler hakkında şunları söyledi:

“Robotik kodlama, ileri robotik, tasarım ve üretim, enerji teknolojileri, yapay zeka yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, malzeme bilimi, nanoteknoloji, siber güvenlik, mobil uygulama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti gibi 11 başlık altında eğitim süresine göre 3 yıl boyunca bu bahsettiğimiz konularda eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

Umuyoruz ki üniversiteyi de bitiren bu öğrencilerimiz aldıkları bu ciddi eğitimin sonrasında ülkemizde nice Selçuk Bayraktarlar yetişsin nice uzaya giden astronotumuzu uzaya taşıyacak bizim roketimizi bizim uzay mekiğimizi yapacak öğrenciler yetişsin. Gençler bu teknolojilerden bilgi alarak ülkemizi inşallah muasır medeniyet seviyesinin üzerine dünyada en ileri ülkeler seviyesine taşısın. Hedefimiz gayemiz budur.

Bakanlığımızın da bu konudaki açıklamaları bu yöndedir. Bizim isteğimiz; gençlerimizin buna müracaat etmeleri kendilerini burada sınamalarıdır. Belki aile bile çocuğunun bu konuda yeteneği olduğunu bilmiyordur. Sınava girdikten sonra belki de o çocuk yeteneğini bu sınavda ortaya koyacak ve insanlığa, ülkemize, dünyaya faydalı olacak. Bizler müdürlük olarak onların yanındayız. Gençlik Hizmetleri Müdürümüz Tülay Yılmaz Özdemir, Gençlik Merkezlerimizde ekibiyle beraber gerekli hazırlıkları yaptı.

Aile evinde bilgisayarı yoksa interneti yoksa Müdürümüz Tülay Yılmaz Özdemir’e ve onun ekibine ulaşmaları halinde her an bu ailelere yardımcı olmaya hazır. Bizler her türlü desteği vermeye hazırız.”

Ayşe ÖZDER