ARTVİN

Çocuk Gelişimi Sergisi Yapıldı

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Çocuk Gelişimi Programı Materyal Sergisi’ yapıldı

Loading...

Abone Ol

Üniversitenin Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde sabah saat 10.00’da başlayan sergi akşam saat 17.00’ya kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Artık materyallerden oluşan birçok farklı çeşit ürünün bulunduğu sergiyi düzenleyen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi programında Öğretim Görevlisi Nesrin Alınmaz, sergi hakkında bilgiler verdi.

“Cumhuriyetin 100’ncü yılını kaçırmak istemedik”

Alınmaz, “Cumhuriyetin 100’ncü yılına ithafen öğrencilerimiz ile birlikte çocuklarımıza sergi hazırlamaya çalıştık. Sergimiz ikinci sınıf birinci öğretim ve ikinci öğretim öğrencilerimizle yapıldı. 2023 bitmeden emeklerimizi sizlere göstermek istedik. Anaokulundaki öğrencilerimize, üniversitemize ve Artvin halkına bir çocuk gelişimi programında neler yapılabiliyor, hangi konulara değiniyoruz, ne gibi malzemelerden ne gibi ürünler çıkartıyoruz bunları paylaşmak istedik” dedi.

Serginin saat 16.30- 17.00’ye kadar açık olacağını söyleyen Alınmaz, öğrenciler öğretmenleriyle ya da aileleriyle rahatlıkla gelebilsinler diye serginin süresini geniş tuttuklarını kaydetti.

Alınmaz, “Okullarımıza haber verdik davetiyeler gönderdik. Az önce de Milli Egemenlik Anaokulumuzdan yine iki sınıfımız geldi. Gelecek olan öğretmenleri öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

Artık materyal çalışmalarında vermek istedikleri mesajı aktaran Alınmaz, “Sergimizde artık materyal, dolgu oyuncak özellikle de Cumhuriyetimizin 100’ncü yılına özel çalışmalar ile hazırlandı. Artık materyal çalışmalarımızda mesajımız şu: ‘Dışarıda gördüğümüz her şey çöp değil. Atık ve artık arasındaki farkı, mesajı verebilmek için bu sergiyi düzenledik. Bir diğer nedenimiz de buydu. Dışarıda çöp olarak atacağımız materyalleri bir kere daha düşünme ihtimallerini, o bilinci, farkındalığı uyandırmaya çalıştık. İnsanlarımız bunu görsün istedik. Şimdi çocuklarımızda gezerken aynı şeyi söylüyorlar. “Biz bunları atıyorduk” diyorlar. Artık atmayacaklarını bir karton bardaktan, bir pipetten, bir gazete parçasından farklı etkinlikler yapabileceklerinin farkındalığını gördüğüm kadarıyla uyanmaya başladı. Çocuklarımızdan bu mesajı aldık” şeklinde konuştu.  

 “Genel tablo heyecandı”

Gelen minik öğrencilerin sergiyi incelerken çok heyecanlandığını aktaran Alınmaz, “Benim kızım da şu an içeride “Anne bunları bardaktan mı yaptınız?” diyor biz bardaktan bile bayrak oluşturduk. Herkesin tepkisi heyecan oldu. Çünkü hiç ummadıkları şeylerle karşılaştılar. Dışarıda yedikleri bir dondurmanın çubuğunun burada salıncağa dönüştüğünü gördüler hoşlarına gitti” ifadelerini kullandı.

Ayşe ÖZDER