Şatır, “Çoruh Arama Kurtarma Derneği(ÇAK), bir canın kurtarılmasında faaliyet gösteren bir dernek. Bu derneğe de tüm Artvin halkının sahip çıkmasını istiyoruz. Tabii ki bürokrasi ve Artvin'in ileri gelenlerinin de sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Çoruh Arama Kurtarma Derneği Başkanı Tolga Şatır, ÇAK’ın ekip olarak aldıkları ve almaya devam ettikleri gerekli eğitimlerle donanım açısından her türlü faaliyete hazır olduğunu ancak araç ve ekipman anlamında desteğe ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade etti.

ÇAK (6)

Henüz 1,5 yıl önce kurulan Çoruh Arama Kurtarma Derneği’nin birçok operasyona katıldığını ifade eden Dernek Başkanı Tolga Şatır, Artvin’in coğrafi konumundan kaynaklı birçok sel, kayıp vakası, arama faaliyetleri olduğunu belirtti. Bölgeyi iyi bildiklerinin altını çizen Şatır, “AFAD’a bu konuda büyük destekler sağlamaktayız. Artvin'de AFAD'a yardımcı ve destek olma noktasında birçok çalışmada bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz.

Halkevleri’den Mektup Çağrısı Halkevleri’den Mektup Çağrısı

Ekip olarak birçok eğitimlerimizi aldık, almaya da devam ediyoruz. AFAD'ın her türlü operasyonunda AFAD'la birlikte hareket edip, onlara destek olup, kendimiz de tecrübe kazanıyoruz. Bizim gönüllülerden oluşan çok güzel bir ekibimiz var. Ekibimiz daha da güçleniyor” şeklinde ifade etti.

Çalışmalarından bahseden Şatır, şunları söyledi; “Faaliyet olarak birkaç köyde kayıp vatandaş aramasına katıldık. En büyük çalışmamız 6 Şubat depreminde Malatya olmak üzere yoğunlukla da Adıyaman bölgesinde birçok can ve arama kurtarmada deneyimde kazandık. Akabinde Çoruh Nehrine düşen bir kayıp vakasının 91 gün arayıp yine onun çıkartılmasında da büyük çaba ve gayretlerimiz oldu”

 “SIKINTILAR YAŞIYORUZ”

İl Özel İdaresi’nin içerisinde hali hazırda bir binalarının olduğunu ifade eden Şatır, toplanma merkezlerinin olduğunu ancak arama kurtarma faaliyetlerinde en önemli olarak arama kurtarma aracı ve ekipmanlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.  

ÇAK (4)

Şatır, “Ancak bizim birtakım eksiklerimiz var. Eksiklerden kastımız; biz şu an kendi aracımız ve kendi ekipmanlarımızla yaptığımız faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Öncelikle araç ekipman ve malzeme kısmında sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıları aşmak için birçok görüşmemiz halen daha devam ediyor” dedi.

Şatır, felaketlerin herkesin başına gelebilecek bir durum olduğunun altını çizerek “‘Bana olmaz’ demeyelim” dedi ve sözlerini sonlandırdı.

Ayşe ÖZDER

Editör: Editör Masası