Valilik tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programda, ilgili emniyet ve jandarma personelince katılımcılara yönelik uyuşturucu, siber zorbalık, dolandırıcılık ve sosyal medya bağımlığı olaylarına dair bilgilendirmeler yapıldı.
Vali Turan Ergün, burada yaptığı konuşmasında, bağımlılığın Türkiye’de ve dünyada her geçen gün daha da belirginleşen sorunlardan biri olduğunu vurguladı. 
Ergün, “Ergenlik döneminin zorlukları, ailevi sorunlar, ebeveyn tutumları, yanlış arkadaş ilişkileri ve sosyokültürel çevre gibi pek çok etkenin bir araya gelerek oluşturduğu bir durumdur. Tüm dünyada bağımlılıkla mücadele için yapılan çok boyutlu çalışmalara rağmen maddeye erişim ve madde kullanımı yaşı düşmekte, gençlerimizin maddeyle tanışma riski ve bağımlı genç sayısı da her geçen gün artmaktadır. Genellikle arkadaş ortamlarında merak ve özentiyle kurulan ‘’Bir defadan bir şey olmaz.’’ cümlesiyle bağımlılık yolunda ilk adımını atanlar, kendilerini bağımlısı oldukları maddeden kurtulmak için çırpınırken bulmaktadırlar.” dedi.

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı2
İnsanı bedeni ihtiyaçlarının kölesi haline getiren, ciddi bir halk sağlığı ve güvenliği sorunu olan madde bağımlılığının; vücudun hemen her organına zarar vermekte, önlenebilir birçok hastalığa, sakatlığa ve hatta ölüme yol açmakta olduğunu kaydetti. 
Ergün, “Bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımının sadece bireyin sağlığına olan etkisinden bahsetmek bu durumu hafife almak olacaktır. Bu maddelerin kullanımı aynı zamanda; asayiş sorunlarına sebep olmakta, toplumsal dokuya ve aile yapısına zarar vermekte, hane halkı harcamalarını temel ihtiyaçlardan zararlı maddelere yönlendirerek hem birey hem de ülke açısından iktisadi ve sosyal çöküntü meydana getirmektedir.” şeklinde konuştu.

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı3
Yapılması gereken çalışmalar ile ilgili olarak, şunları söyledi:
“Bu sorun temelinde ülke sınırlarını aşan, ekonomik ve güvenlik gibi boyutları olan global bir sorundur. Bu nedenle tüm dünyada bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak, önlenebilir ölümlere dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam davranışları geliştirmek amacıyla kapsamlı çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmalarla yürütülen mücadelede en önemli konu, önleme ve erken müdahaledir. Ülkemizde kolluk birimlerimiz, uyuşturucu arzının önlenmesine yönelik yürüttüğü etkili operasyonlarla çok önemli başarılara imza atmaktadır. 
Bizler Sayın İçişleri Bakanımızın da talimatları doğrultusunda zehir tacirleri ile amansız bir mücadele içindeyiz. Bu doğrultuda 2023 yılında; 24 kg esrar ve kubar esrar, 15.317 kök kenevir, 505 kg metamfetamin ele geçirilip 150 şahıs hakkında işlem yapılmışken; 2024 yılının ilk 10 ayında; 558kg esrar ve kubar esrar, 15.492 kök kenevir, 2,5 kg metamfetamin ve 6,144 kg triptamin  ele geçirilmiş ve 176 şahıs hakkında işlem yapılmıştır. 

Hatila Balı’na Yıllık Denetim Hatila Balı’na Yıllık Denetim

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı4
Güvenlik kuvvetlerimizle onların kökünü kazımak için durmadan ve yılmadan bu mücadelemize devam edeceğiz. Ancak bu mücadele sadece kolluk kuvvetleriyle değil tüm paydaş kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürütülmesi gereken bir mücadeledir.
Bizler de her sokağı huzur ve güven kokan Artvin’imizde, tüm kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içinde ortak bir dil oluşturarak bilimsel temelli yaklaşımlarla annelerinin kuzusu, babalarının yüreği çocuklarımızı ve gençlerimizi onları zehirleyen madde bağımlılığından, o kirli ve karanlık dünyadan korumak için azami gayret gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın; toplumların bugününü ve geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi birçok kayba sebep olan bağımlılıkla mücadelede gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi hedeflenen plan ve projelere katkı sağlamasını temenni ediyorum.”

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı5

Editör: Aleyna SARIGÜL MERT