Aytekin, Artvin’in sahip olduğu eşsiz doğasıyla kamp, karavan, yayla turizmi, doğa yürüyüşleri ve kuş gözlemi gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek nitelikte olduğunu ifade etti. Bu kapsamda hem kamu kurumları hem de özel sektörle iş birliği içerisinde projeler yürütüldüğünü belirtti.
Borçka ve Şavşat İlgi Odağı
Borçka ve Şavşat ilçelerinin doğal güzellikleriyle Türkiye genelinde dikkat çektiğini vurgulayan Aytekin, “Geçtiğimiz yıl sadece Borçka Karagöl’e 500 bin turist geldi. Bu yıl bu sayının 1 milyonu bulmasını bekliyoruz. Rize ile birlikte kurduğumuz Kaçkar Turizm Birliği sayesinde ortak projelerle bölgeyi daha güçlü tanıtmaya çalışıyoruz.” dedi.
Aytekin, tanıtım faaliyetlerinin sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da sürdüğünü belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Turizm Geliştirme Ajansı aracılığıyla yabancı sosyal medya fenomenlerinin Artvin’e davet edildiğini söyledi. “Go Artvin” ve “Gezsen Artvin” adlı sosyal medya hesaplarıyla da ilin tanıtımına katkı sağlandığını aktardı.
Tarihi Zenginlikler de Gün Yüzüne Çıkıyor
Artvin’in sadece doğasıyla değil, tarihiyle de önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Aytekin, özellikle Orta Çağ’dan kalma manastırlar ve kalelerin bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çektiğini söyledi.
“İlimizde şu anda üç ayrı arkeolojik kazı yürütülüyor. Bunlardan biri Cumhurbaşkanlığı izniyle yapılan Ardanuç’taki Gevhernik Kalesi kazısı. Diğer kazılar ise yine Ardanuç’ta Kutlu Köyü'nde ve Arhavi Ciha Kalesi’nde devam ediyor. Bu çalışmalarla hem bölgemizin tarihi zenginlikleri ortaya çıkarılıyor hem de Artvin Müze Müdürlüğü’nün envanteri zenginleşiyor.” dedi.
Aytekin, kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi yapıların restore edilerek turizme kazandırılacağını ve bu sayede yerli ve yabancı turistlerin Artvin’in tarihine daha yakından tanıklık edebileceğini belirtti.