Artvin’de çocukların sportif gelişimini desteklemek amacıyla anlamlı bir dayanışma örneği sergilendi. Team Paribu ve İhtiyaç Haritası iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Çoruh İlkokulu, Yenimahalle İlkokulu ve Gazi İlkokulu’na spor malzemesi desteği sağlandı.

Proje kapsamında düzenlenen tören, Çoruh İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Paribu ve İhtiyaç Haritası temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.E9Ba5C49 29C8 44C4 Bb7E Ec753685F5F6“Eğitime katkı sunan her adım kıymetlidir”

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar törende yaptığı konuşmada, eğitimin toplumun tüm kesimlerinin katkısıyla yürütülen bir sorumluluk alanı olduğunu vurguladı: “Bugün temsili bir tören desek de içeriği çok anlamlı. Çeşitli STK’lar öğrencilerimizin sağlıklı gelişimine ve iyi insan olmalarına katkı sağlayacak girişimlerde bulunuyor. Artvin gerçekten bir eğitim kenti ve burada yaşayan her çocuğumuzun yetenekleri ölçüsünde kendini geliştirmesi için büyük çaba gösteriyoruz. Bu iş birliğine katkı sunan tüm kurumlara teşekkür ediyorum.”88B4B4A3 Aa49 405A Bd33 Bb51D181496Cİhtiyaç Haritası’ndan Artvin’e ilk büyük kurumsal proje

İhtiyaç Haritası Genel Müdür Yardımcısı Dorukhan Demirbilek, Artvin’deki projenin kendileri için özel bir önem taşıdığını belirterek, 2015 yılında kurulan sosyal kooperatifin Paribu ile 2021’den beri okulların spor malzemesi ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.
Demirbilek, “2025 Kasım ayı itibariyle 400 bin öğrenci ve 54 ile ulaştık. Artvin, bizim ilk büyük kurumsal iş birliğimiz olacak. Devamı da gelecek” ifadelerini kullandı.
“Bu destek, çocukların geleceğine duyulan güvenin göstergesidir”

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ise, sporun çocukların fiziksel ve kişisel gelişimindeki önemine dikkat çekti. Kurt, sağlanan desteğin sadece malzeme temini olmadığını, aynı zamanda çocukların özgüven ve dayanışma duygularını güçlendiren bir yatırım olduğunu ifade etti.

58466B58 4672 45A2 9477 646842882Ae4Öğrenciler antrenör eşliğinde spor yaptı

Artvin’de Ağız ve Diş Sağlığı Farkındalık Eğitimi
Artvin’de Ağız ve Diş Sağlığı Farkındalık Eğitimi
İçeriği Görüntüle

Törenin ardından öğrenciler, antrenörler eşliğinde spor malzemelerini kullanarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Çoruh İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte voleybol, futbol ve koordinasyon oyunlarıyla öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Projeden faydalanan okullar:
• Çoruh İlkokulu
• Yenimahalle İlkokulu
• Gazi İlkokulu

Yetkililer, sağlanan desteğin çocukların spor yapma imkanlarını artıracağını ve gelecekte başarılı sporcuların yetişmesine vesile olacağını vurguladı.32565Bfc A1Fe 4Ce8 Ad6F 255C621Ee77A411Efb14 A17C 42B0 B6C6 6C7E0E8E1654B0639Fcb A6A7 40C9 8388 D272B98B3117

Muhabir: Ayşe ÖZDER