Bir Ömür Artvin’e, 19 Yıl Mutluluğa Hizmet Etti
Bir Ömür Artvin’e, 19 Yıl Mutluluğa Hizmet Etti
İçeriği Görüntüle

Artvin’de 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Halk sağlığına dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen yürüyüş, Halitpaşa Camisi önünden başlayarak Valilik binası önünde sona erdi.
Yürüyüşün ardından Artvin Valiliği önünde katılımcılara hitap eden Artvin İl Sağlık Müdürü Dr. Yunus Arslan, halk sağlığı hizmetlerinin yalnızca hastalıkların tedavisine değil, hastalıkların ortaya çıkmadan önlenmesine odaklandığını söyledi.
Halk sağlığının anne karnından başlayarak insan hayatının her dönemine dokunduğunu belirten Arslan, gebelik takibinden çocukluk dönemi aşılarına, topuk kanı taramalarından okul çağı görme ve işitme taramalarına kadar birçok çalışmanın halk sağlığı hizmetleri kapsamında yürütüldüğünü ifade etti.
“Amacımız sağlıklı birey, sağlıklı toplum”
Bu yılki farkındalık çalışmalarında hareketli yaşam ve obeziteyle mücadeleye dikkat çekildiğini belirten Arslan, obezitenin kanser, diyabet ve tansiyon gibi birçok hastalık açısından önemli bir risk oluşturduğunu vurguladı.
Arslan, sağlıklı yaşam için günlük hayatta atılacak küçük adımların büyük değişimler sağlayabileceğine dikkat çekerek, daha fazla hareket etmek ve yeterli su tüketmek gibi basit alışkanlıkların önemine değindi.
Kanser taramalarının yanı sıra bağımlılıkla mücadele çalışmalarının da halk sağlığının önemli başlıkları arasında yer aldığını belirten Arslan, Artvin’in “Dumansız Şehir” çalışmaları kapsamında pilot il olduğunu hatırlattı. Teknoloji bağımlılığının da günümüzde önemli bir sorun haline geldiğine dikkat çeken Arslan, aile içi iletişimin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Arslan, konuşmasının sonunda Halk Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşe katılan müdürlere, komutanlara ve vatandaşlara teşekkür ederek, “Amacımız sağlıklı birey, dolayısıyla sağlıklı toplum oluşturmak. Bu hafta bunun için buradayız, bugün bunun için yürüdük.” ifadelerini kullandı.

3-Artvin’de Halk Sağlığı İçin Farkındalık YürüyüşüArtvin’de Sağlık İçin Adım Attılar

Muhabir: İlknur Aylin Yılmaz