Milletvekili Çelik’ten Öğrencilere Başarı Dileği
Milletvekili Çelik’ten Öğrencilere Başarı Dileği
İçeriği Görüntüle

İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nda yaşanan hukuki ve siyasi gelişmeler, Türkiye genelinde tartışmalara yol açıyor. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2023 yılında yapılan CHP İstanbul İl Kongresi’ni iptal ederek İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimini görevden almış, yerine geçici bir heyet atanmasına hükmetmişti. CHP yönetimi, karara “demokrasiye müdahale” diyerek tepki göstermiş ve hukuki itiraz haklarını kullandığını açıklamıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından SOL Parti Artvin İl Örgütü de bir basın açıklaması yaparak sürece sert tepki gösterdi. SOL Parti Artvin İl Sözcüsü Yusuf Aslan Yenigül, yaptığı açıklamada İstanbul’daki müdahale sürecini ülkenin genel siyasi tablosuna bağlayarak şunları ifade etti:

“Türkiye tam anlamıyla bir faşist cendere altına sokulmuştur. CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı’nda yaşananlar, Saray tarafından atanan kayyum ve polis işgali eşliğinde gerçekleşen büyük bir zorbalık ve hukuksuzluktur. Bu müdahale, iktidarın ne denli gözü dönmüş olduğunu göstermesi bakımından dikkat çekicidir. Aynı zamanda, bu uygulama iktidarın ne kadar aciz, zavallı ve yenilgiye mahkûm olduğunu da gözler önüne sermektedir.

Bugün mesele yalnızca bir CHP meselesi değildir; bir A ya da B partisi veya tek bir kişi meselesi de değildir. Mesele, ülkenin geleceğine sahip çıkma meselesidir. Bugün Saray’ın yargısı, polisi ve satın alınmış Truva atları ile AKP ve MHP’nin iktidarlarını sürdürmek için ülkeyi sürüklediği felaket karşısında hepimizin sorumluluğu vardır. Hiçbir ikircik, tereddüt ya da korku gösterilmeden; susmadan, cesaretle ve kararlılıkla bir araya gelmek, mücadeleyi büyütmek ve halkın iradesini savunmak zorundayız.

Bu süreç, sadece bir parti veya örgüt üzerinden okunamaz; aynı zamanda ülkemizin demokratik değerlerinin, hukukun üstünlüğünün ve halkın özgür iradesinin korunma mücadelesidir. Bugün omuz omuza vererek, harami saltanatına, kötülük iktidarına ve hukuk dışı uygulamalara karşı durmak hepimizin görevidir. Faşizme karşı omuz omuza durmak, sadece bugünün değil, gelecek kuşakların da demokratik haklarına sahip çıkması anlamına gelir. Hep birlikte, korkmadan ve yılmadan, adaletin ve halkın iradesinin tesisi için mücadele etmek zorundayız.”

Muhabir: Haber Merkezi