Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Akademi tarafından gazetecilere yönelik düzenlenen “Video Haberciliği ve Yapay Zeka Kullanım Araçları” eğitimi Artvin’de gerçekleştirildi.
Artvin Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen eğitim programında, gazetecilerin dijital habercilik alanındaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik çeşitli başlıklarda sunum ve uygulamalar gerçekleştirildi.
Gün boyunca devam eden eğitimde gazetecilere video haberciliği, dijital içerik üretimi ve habercilik süreçlerinde yapay zeka araçlarının kullanımı konusunda bilgiler aktarıldı.
Yeni nesil medya araçlarının haber üretim süreçlerinde nasıl kullanılabileceği, dijital içerik hazırlama yöntemleri ve video haberciliğinde dikkat edilmesi gereken konular ele alındı.
Eğitim programında Gazeteci ve Akademisyen Can Ertuna, Gazeteci Tunca Öğreten ve TGS Avukatı Elif Ergin eğitimci olarak yer aldı.
Program kapsamında gazetecilerin değişen medya ortamına uyum sağlamaları, dijital platformlarda içerik üretim süreçlerini geliştirmeleri ve yapay zeka destekli araçları habercilik faaliyetlerinde daha bilinçli ve etkin şekilde kullanabilmelerine yönelik bilgiler paylaşıldı.
TGS Akademi tarafından gerçekleştirilen eğitim, gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkı sunmayı ve özellikle dijital habercilik alanında ihtiyaç duyulan yeni araç ve yöntemlere ilişkin bilgi edinmelerini amaçladı.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim programı, gün boyunca devam eden çalışmaların ardından tamamlandı.




