Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.
Bu akşam saatlerinden sonra bölgenin batısından başlayarak Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m²) yağış öngörülüyor.
19 Eylül Cumartesi günü ise Rize il geneli ile Artvin’in kuzey ilçeleri olan Kemalpaşa, Arhavi, Hopa, Borçka ve Murgul ile Artvin Merkez’de yağışların kuvvetli (51-75 kg/m²), yer yer ise şiddetli (76-100 kg/m²) seviyesine ulaşabileceği bildirildi.
Meteoroloji, yağışların 18 Eylül Cuma saat 22.00 ile 19 Eylül Cumartesi saat 15.00 arasında etkili olmasının beklendiğini açıkladı.
Kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan ve yıldırım gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtilirken, yağış anında kuvvetli rüzgâr da görülebileceği ifade edildi.
Yetkililer, vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.



