ARTVİN

Anadolu üniversitesi AÖF kayıtları devam ediyor

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi(AÖF) kayıtları İkinci Üniversite internet başvuru ve kayıt işlemleri 16 Ekim Pazartesi günü sona erecek.

Abone Ol

Anadolu Üniversitesi AÖF Artvin Bürosu Müdürü Süleyman Şentürk, yeni eğitim öğretim sezonu ders kayıt süreçleri hakkında bilgi verdi.

Şentürk, 21 Ağustos’ta başlayan kayıtların 16 Ekim tarihinde sona ereceğini söyledi.

39 ön lisans ve 21 lisans programında eğitim veren Anadolu Üniversitesinin eğitimlerinden bahseden Şentürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesinin 2002 yılında hayata geçirdiği sınavsız İkinci Üniversite, hayalleri bir diplomaya sığmayanlar için ön lisans ve lisans programlarına sınavsız başvurarak kayıt olma imkânı tanıyor. İkinci Üniversite kapsamında herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans eğitimi alanlar ve mezun olanlar lisans ve ön lisans programlarına başvurabilirken ön lisans eğitimi alanlar ve mezun olanlar da ön lisans programlarına başvurabiliyor.

Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite mezunları Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) üzerinden diploma eki (Diploma Supplement) alabiliyor. Yine mezunlar, diplomalarını dijital olarak ve karekod içerecek şekilde dünyanın her yerinde her an ulaşılabilir biçimde de alabiliyorlar. 2023-2024 Öğretim yılı İkinci Üniversite internet başvuru ve kayıt işlemleri 21 Ağustos Pazartesi günü başlayıp 16 Ekim Pazartesi günü sona erecek.”

İkinci Üniversite, 39 ön lisans ve 21 lisans programında okuma fırsatı sunuyor

Üniversitede 39 ön lisans 21 lisans programı olduğunu kaydeden Şentürk, “Kariyerinde yükselmek, ilgi duyduğu bölümde okumak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için Anadolu Üniversitesi açık ve uzaktan eğitimde 40 yılı aşan tecrübesi öğrencilere Kültürel Miras ve Turizm Yönetiminden Aşçılığa, Felsefeden Havacılık Yönetimine kadar 39 ön lisans ve 21 lisans programı programında okuma fırsatı sunuyor. Anadolu Üniversitesi öğrencilerine Anadolum e-Kampüs Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden ders kitabından konu anlatım videosuna infografikten etkileşimli içerik ve alıştırma sorularına kadar her ders için onlarca farklı ders malzemesi sunuyor. Üstelik her ders için haftalık olarak gerçekleştirilen canlı ders etkinliği ile de etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunuluyor. Öğretim sürecinde öğrenciler 9 farklı Çevrim içi Öğrenci Topluluğu ile nitelikli zaman geçirebiliyor ve Dijital Ders Platformu ile ilgi duyduğu 1046 derse ait 30.000 üzerinde ders malzemesine ücretsiz olarak erişebiliyor.

İkinci Üniversite öğrencileri, öğrencilik işlemlerinin tamamını online olarak gerçekleştirebileceği gibi 81 ilde bulunan Açıköğretim Fakültesi Bürolarında da destek alabiliyor. Öğrenciler, sınavlarına 81 ildeki 110 sınav merkezinden birinde ya da 42 ülkedeki istediğiniz bir sınav merkezinde girebiliyor.

Kayıt işlemleri online olarak gerçekleştiriliyor

İkinci Üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen adayların https://aoskayit.anadolu.edu.tr  adresinden e-devlet şifresi ile başvuru yapması yeterli oluyor.  İkinci Üniversite hakkında detaylı bilgi 7/24 hizmet veren çağrı sisteminden ve  http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr/ web sitesinden alınabiliyor.” dedi.

Ayşe ÖZDER