TABMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Onur Gökhan Yıldırım,  Öğretim Görevlisi Sümeyye Keskin ve Öğretim Görevlisi Şahika Kınalı stantta görev alarak vatandaşlara TABMER’in ürünlerini tanıttılar.  Üniversite olarak neler yaptıklarını aktardılar.

Üreticiler, ürünlerini ürettikten sonra nasıl değerlendirebileceklerini görsünler diye festivalde açılan bu stantta; Artvin halkı bir şeylerin Artvin'de üretildiğini gözlemleyebilsin, ellerinde tutsun, denesin diye ürünlerin tanıtılması amaçlandı.

TABMER (3)

TABMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Onur Gökhan Yıldırım,  burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Zaten festivali düzenleyen kadın kooperatifleriyle birlikte çalışıyoruz. Onlara normalde de destek veriyoruz. Ne gibi destekler; eğitim, kozmetik ürünlerinin yapım ve tasarlamasına destek veriyoruz. Oradaki desteğimizin dışında burada da bulunarak hem de onlara yaptığımız desteği halkımıza da tanıtmanın gayesi içindeyiz. Halka bizzat olarak gösteriyoruz ki; biz burada üniversite olarak neler yapıyoruz. Hatta deneme ürünlerimiz de var. Çeşitli kozmetik, çay, sabun ve uçucu yağlarımız var” 

“DEVAM EDEN ÇALIŞMALARDA YENİ KREMİMİZ VAR.”

Artvin Çoruh Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi ve Artvin Valiliği ile birlikte üretilen yeni kremden bahseden Yıldırım, bu projenin çıkma aşamasından kısaca bahsetti. Yıldırım, “Borçka'da bulunan Alaca Köyü’nde köylüler dedi ki, “Biz de çeşitli tıbbi aromatik bitkiler var. Bunları nasıl değerlendirebiliriz. Üniversitedeki hocalar ve Iğdır'daki hocalar, “Bunu bir proje çerçevesine getirelim, bakalım ne yapabiliriz” dediler. Oradaki maddelerden içeriğini alarak kimyasallarını tıbbi aromatik bitkilerin ekstraktlarını alarak daha sonra içeriklerini elde ettik ve krem haline getirdik. Valilik tarafından desteklenerek. Yakında Vali Bey, ürün satış ofislerinde çıkartacak” dedi.

TABMER (1)

“BİZ BU İŞİN NERESİNDE BULUNABİLİRİZ?”

Festivalde bulunma sebeplerinden bahseden Yıldırım, “Bu köy halkı öncelikli hedefimiz onlarla zaten hâlihazırda ortaklaşa projelerde eğitim veriyoruz. Diğer çevre köylerden gelen Artvin halkı, bir şeylerin Artvin'de üretildiğini gözlemleyebilsin, ellerinde tutsun, denesinler, “Biz de yapabiliriz, biz bu işin neresinde bulunabiliriz” diye kafalarında oluşsun istiyoruz. Diyoruz ki; “Siz evet bunları üretiyorsunuz, karşılığı bu. Gelin deneyin ki bunlar daha başlangıç” diye konuştu.

uA UNI Artvin’den Çocuklara Anlamlı Hediye uA UNI Artvin’den Çocuklara Anlamlı Hediye

Ayşe ÖZDER

Editör: Editör Masası