Artvin Anadolu Lisesi öğrencileri, Okul Sporları faaliyet programı kapsamında düzenlenen Futsal Gençler A Grup Müsabakaları’na katılmak üzere Kars’a gitti. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyonda, Artvin temsilcisi mahalli müsabakalarda gösterdiği üstün performansla grup aşamasına yükselmeye hak kazandı.
Bölgesel Şampiyonluk İçin Mücadele Edecekler
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen turnuvada Artvin Anadolu Lisesi, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Batman, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Siirt, Van ve Şırnak illerinin takımlarıyla mücadele edecek. Grup aşamasında başarılı olan ekipler bir üst tura yükselerek Türkiye yarı finallerinde oynama hakkı kazanacak.
Artvin Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Yiğit Biçin, takımın uzun süredir bu turnuvaya hazırlandığını belirterek, "Öğrencilerimiz büyük bir özveriyle çalıştı. Antrenmanlarda gösterdikleri disiplin ve azim, onların sahada da başarılı olmalarını sağlayacak. Amacımız Artvin’i en iyi şekilde temsil etmek ve sporun birleştirici gücünü göstermektir. Turnuvada her maçta en iyi performansımızı sergileyeceğiz" dedi.
Takım Oyuncularından Büyük Motivasyon
Turnuvaya katılan öğrenciler de heyecanlarını dile getirerek şampiyonluk hedeflerine ulaşmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade etti. Sporcular, "Zorlu rakiplerle mücadele edeceğiz ama biz de güçlü bir ekibiz. Sahaya çıktığımızda sadece kazanmayı değil, aynı zamanda centilmence mücadele etmeyi de hedefliyoruz. Artvin’i en iyi şekilde temsil etmek bizim için büyük bir onur" diye konuştu.
Sporcular İçin Büyük Bir Deneyim
Bu tür organizasyonların, öğrencilerin sadece fiziksel gelişimine değil, aynı zamanda takım ruhu, disiplin ve rekabet kültürünü kazanmalarına da katkı sağladığını belirten Biçin, "Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sportif alanda da gelişmelerini önemsiyoruz. Futsal takımı, hem saha içindeki uyumları hem de antrenmanlardaki disiplinleriyle dikkat çekiyor. Bu turnuva onlar için büyük bir deneyim olacak ve yeni dostluklar kurmalarına olanak tanıyacak" ifadelerini kullandı.
Artvin Anadolu Lisesi okul takımı, Kars’ta düzenlenecek grup mücadelelerinde ilk maçına önümüzdeki günlerde çıkacak. Kars şehri farklı illerden gelen takımları ağırlayarak büyük bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacak. Artvin Anadolu Lisesi takımı, grup aşamasında başarılı olup Türkiye yarı finallerine yükselmeyi hedefliyor.