Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Yusufeli’nde düğün sezonu da hareketlenmeye başladı.
İlçede artan düğün coşkusu, esnafların dayanışmasını da beraberinde getiriyor. Yusufeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bu özel günlerde genç çiftlere destek olmak amacıyla anlamlı bir adım attı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Bülent Özdemiroğlu, yaptığı açıklamada; “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçemizdeki düğün coşkusunu görmek bizleri mutlu ediyor. Bu mutluluğa ortak olmak adına, Yönetim Kurulumuzca bir karar aldık. Evlenen çiftlerimize çeyiz desteği sağlayacağız.” dedi.
Çeyiz Desteği İçin Başvuru Şartları
Destekten faydalanmak isteyen esnafların, nikah davetiyeleriyle birlikte odaya şahsen başvurmaları yeterli olacak. Ancak çeyiz desteğinden yararlanabilmek için, Yusufeli ilçesi sınırları içinde faaliyet gösteren ve Odaya kayıtlı esnaflardan alışveriş yapılması şartı bulunuyor.
Başkan Özdemiroğlu, bu şartın sadece yeni evlenen çiftlere katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda ilçedeki esnafın ekonomisini desteklemeyi amaçladığını vurguladı. “Bu destekle hem esnafımız kazanacak hem de ilçe içindeki dayanışmamız daha da güçlenecek. Hep birlikte el ele vererek Yusufeli’mizi daha güzel yarınlara taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başkan, evlenecek çiftlere ve ailelerine de bir ömür boyu mutluluk temennilerini iletti: “Birlikte Daha Güçlüyüz!”