Yusufeli'nde Halk Mağduriyetlerini Dile Getiriyor Yusufeli'nde Halk Mağduriyetlerini Dile Getiriyor

Yusufeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Mehmet Bülent Özdemiroğlu, ilçedeki esnafın karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek devlet desteği ve acil önlemler talep etti. Ayrıca, istihdam olanaklarının artırılması ve kira artışlarına karşı yeni imar alanları açılması gerektiğini vurguladı.
Başkan Özdemiroğlu, “Bugün, yüreğimizde buruk bir özlem, içimizde ise Yusufeli’mize duyduğumuz derin bir sevda ile karşınızdayız. Eski yurdumuzdan, yeni bir umutla taşındık bu topraklara. Ancak bu yeni başlangıç, beraberinde bazı zorlukları da getirdi” dedi. Özdemiroğlu, yeni Yusufeli’nin eskiye göre daha büyük ve daha dağınık bir ilçe haline geldiğini belirterek, esnaf ve sanatkarların yeni iş yerlerinde ticari hayatlarını yeniden kurma çabalarına destek çağrısında bulundu.
Özdemiroğlu, ilçede son dönemde açılan büyük 3 harfli marketlerin, yerel esnafı ve mahalle bakkallarını zor durumda bıraktığını vurgulayarak, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi, ilçemizde de bu durum esnafımızı tehdit etmektedir. Ancak bizler, birlikte hareket ederek bu zorluğun üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde, birbirimize destek olarak bu sıkıntıları aşacağız” dedi.
Başkan Özdemiroğlu, devletin de desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade ederek Ticaret Bakanlığı, Esnaf Genel Müdürlüğü ve Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’ndan acil önlemler beklediklerini açıkladı. Ayrıca, yasal düzenlemeler yapılmazsa küçük esnafın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekti. Özdemiroğlu, “Ticaret Bakanlığımızdan, Esnaf Genel Müdürlüğümüzden, Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonumuzdan acil önlemler bekliyoruz. Gerekli yasal düzenlemeler yapılmazsa, küçük esnafımız 10 yıla kalmaz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Yeni Yusufeli'miz, sizlerin omuzlarında yükselecektir.”
Yeni Yusufeli’nin kalkınabilmesi için acil olarak istihdam alanlarının açılması gerektiğini belirten Özdemiroğlu, “İlçemizde iş kapılarının açılması, maden ve çağrı merkezleri gibi yeni iş alanlarının yaratılması, ilçemizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca, üniversite kurulması, sağlık meslek lisesi ve hemşire okulu gibi eğitim kurumlarının açılması, gençlerimizin burada kalmalarını sağlayacaktır” dedi.
Son dönemde artan kira fiyatlarının da esnaf ve vatandaşları zor durumda bıraktığını belirten Başkan Özdemiroğlu, “Son zamanlarda yaşadığımız kira artışları, hepimizi derinden etkilemektedir. Devletimizin belirlediği oranın çok üzerinde zamlar yapılması, esnafımızı ve vatandaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Bu konuda sizlerden de anlayış bekliyoruz. Fahiş kira artışlarına dur demenin tek yolu, yeni imar alanlarının açılması ve vatandaşlarımızın yeni binalar yapmasının teşvik edilmesidir. Bu sayede, kira fiyatları dengelenecek ve hem esnafımız hem de vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktır.” diye konuştu.
Başkan Özdemiroğlu, son olarak birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Birlikteyken biz Yusufeli’yiz! Bu güçle, hep birlikte ilçemizi daha güzel ve daha yaşanabilir bir yer haline getireceğiz” dedi.
Yusufeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak her zaman halkın yanında olduklarını belirten Başkan Özdemiroğlu, tüm esnaf ve vatandaşları dayanışma içinde olmaya çağırdı.

Editör: Ümran Kara