Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin, 2018-2022 Stratejik Plan Dönemi için belirlenen hedefler arasında bulunan “uluslararasılaşma” çerçevesinde Ersamus ve Mevlana Koordinatörlükleri aracı ile birçok ülke ile öğrenci ve personel değişiminin gerçekleştiğini dile getirdi.
Artvin Çoruh Üniversitesinde “uluslararasılaşma” stratejileri kapsamında yabancı uyruklu öğrenci sayısının arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Kafkasya ve Çevresi UAM ile Türkçe Öğretimi UAM birimlerinin kurulduğu bildirildi. Rektör Bilgin, UAM birimleri ile Gürcistan başta olmak üzere, Kafkasya ve Batı Asya Türk Cumhuriyetlerine yakınlığıyla sahip olduğu coğrafi konumunu bir avantaja çevirmek için çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.
Bilgin konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi “ Uluslararasılaşma ilkeleri çerçevesinde özellikle bünyesindeki Erasmus ve Mevlana Koordinatörlükleri aracılığıyla birçok ülke ile öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirmektedir. Bu çerçevede anlaşmalar yapmakta, büyük bütçeli uluslararası projeler yürütmekte, tam zamanlı lisans ve lisansüstü uluslararası öğrenci sayısını arttırmaya yönelik adımlar atmakta. Böylece uluslararasılaşma hedeflerini yerine getirmektedir. Bu hedeflerin belirli bir program ve kalite çerçevesinde gerçekleştirilmesi için de 2017 yılında üniversitemizin ilgili birimlerini bir çatı altında toplayan Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UAM) Müdürlüğü kurulmuştur”
“Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejileri kapsamında yabancı uyruklu öğrenci sayısının arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Kafkasya ve Çevresi UAM ile Türkçe Öğretimi UAM birimleri kurulmuştur. Üniversitemiz, söz konusu bu UAM birimleri ile Gürcistan başta olmak üzere, Kafkasya ve Batı Asya Türk Cumhuriyetlerine yakınlığıyla sahip olduğu coğrafi konumunu bir avantaja çevirmek için çalışmalarına devam etmektedir. Ülkemize ve ilimize yakın uluslararası coğrafyalara ulaşmayı öncelik edinen Merkez, dünyanın diğer coğrafyalarına da ulaşmayı ihmal etmemektedir. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere İran, Hindistan ve Birleşik Devletler gibi dünyanın farklı noktaları ile de ilişkiler sürdürülmektedir. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile yapılan atılımın bir parçası olarak merkez ile aynı tarihlerde uluslararasılaşma hamlesini üniversitemizin en kıymetli unsurlarından olan öğrencilerimize yaymak için iki ayrı öğrenci topluluğunun kurulmasında öğrencilerimiz cesaretlendirilmiştir.”
Ayla ALKAN