Arhavi ilçesinde bulunan Kamilet Vadisi'nde yer alan Çifte Köprüler ile 92 metre yüksekten vadi tabanına dökülen Mençuna Şelalesi kentin en çok turist çeken turizm noktaları yer alıyor.

Zengin bitki örtüsü coşkun akan dereleri, yaban hayatı, doğa harikası şelalesiyle turistlerin ilgi gösterdiği merkezler arasında yer alan vadide turistleri ilk olarak 18. yüzyılda Osmanlı döneminde moloz ve kesme taşlardan yapılmış tarihi Çifte Köprüler karşılıyor.

Tarih ve doğanın kesiştiği yer

Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve Karayolları Genel Müdürlüğünce 2003'te restore edilerek turizme kazandırılan Çifte Köprüler, şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alıyor.

Osmanlı mimarisi taş işçiliğini geçmişten bugüne taşıyan Çifte Köprüler, Mençuna Şelalesine giden yol üzerinde yer alıyor.

Mençuna Şelalesi'ne ise tarihi Çifte Köprüler'i geçerek, Küçükköy yolundan gidiliyor.

Araçlarla şelalenin aşağı kısmındaki restoranın bulunduğu alana ulaşan turistler, 500 metlik ağaçlarla çevrili rampa yolu yürüyerek şelaleye ulaşıyor.

Tarih ve doğanın kesiştiği yer

Arılı Dağları'ndan doğan küçük derelerin birleşmesiyle ve yaklaşık 92 metre yükseklikten vadi tabanına dökülen şelale vadi tabanında küçük bir gölet meydana getiriyor.

Çifte Köprüleri gezerek fotoğraf çeken turistlerden Fuat Kayan, doğayla iç içe bir tatil için İstanbul'dan bölgeye geldiğini söyledi.

Daha önce internetten görerek çok beğendikleri köprüleri bizzat görmekten çok memnun kaldıklarını kaydeden Kayan, "Muhteşem, yer gök yem yeşil. Etkileyici. Burada tarihten kalan izleri görmek etkiletici. Artık son fotoğrafım dedikten sonra bile yüzlerce fotoğraf çektim. Fotoğraf ve doğa severler için burası tam bir cennet." dedi.

Tarih ve doğanın kesiştiği yer

Yöre sakinlerinden Ali Salam Kamilet Vadisi’ndeki Çifte Köprüler ve şelalenin 15-20 yıldır ilgi gördüğümü söyledi.

Arhavi'de Yaz Spor Okulları Faaliyete Başladı Arhavi'de Yaz Spor Okulları Faaliyete Başladı

İngiliz ve Türk vatandaşlığı bulunan Carleen Biçer de bölgenin dünyanın en harika yerlerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

Daha öncede bölgeyi gezdiğini kaydeden Biçer, "Muhteşem olağan üstü bir yer, turizm olarak olağan üstü yerlerden bir tanesi. Ben buraya aşığım. Çok büyük bir aşkım var" dedi.

Tarih ve doğanın kesiştiği yer

Şelaleyi gezen Melih Gümüşbıçak da Arhavi’de mükemmel bir ortam bulduklarını kaydetti.

Yeşilin bin bir tonun görünce insanın şaşırıp kaldığını kaydeden Gümüşbıçak, "Şelaleye çıkarken biraz zorlandık ama harika bir doğa. Bütün vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum. Güzel bir patika yoluyla Mençuna şelalesine çıktık. Burada doğal yaşamın izlerini gördük. Buraları mutlaka görelim ama çöplerimizi sağa sola bırakmayalım" dedi.

Çifte Köprüler’in doğaya ayrı bir zenginlik kattığını vurgulayan Gümüşbıçak, “Harika yerler. Artvin’de olmaktan müthiş keyif alıyorum” diye konuştu.

Aslan Arhavili olmasına rağmen Antalya'da yaşayan ve bölgeye gezmeye gelen Fatih Yılmaz da şelalenin yolunun yorucu olmasına rağmen, şelalenin muazzam bir güzellikte olduğunu kaydetti.

Tarih ve doğanın kesiştiği yer

Şelaledeki su miktarının geçmiş yıllara oranla azaldığına dikkat çeken Yılmaz, bu durum karşısında şaşkın olduğunu ifade etti.

Çorum'dan gelerek eşi Semra ve oğlu Ünal Çakallı ile birlikte şelaleyi gezen Mehmet Çakallı ise şelale ve çevresinin umduklarından da güzel olduğunu söyledi.

Semra Çakallı da şelaleyi çok merak ettikleri için buraya geldiklerini ve geldiklerine de fazlasıyla değdiğini dile getirdi.

Editör: HİKMET BAŞAR