Karadeniz’in doğu ucunda, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticaretin en önemli noktalarından biri olan Sarp Sınır Kapısı, Gürcistan üzerinden Azerbaycan, Ermenistan ve daha ileriye Orta Asya’ya kadar uzanıyor. Türkiye’nin Kafkasya’ya ve Orta Asya’ya açılan en önemli kara hudut kapılarından biri olan Sarp Sınır Kapısı, Ticaretin gelişiminde kritik bir geçiş yolu olarak kabul ediliyor
Osman Demircioğlu, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak yaptığı açıklamada Türkiye ile Gürcistan arasındaki önemli kara geçiş noktalarından biri olan Sarp Sınır Kapısı'nın önemine dikkat çekti. Bu sınır kapısı, iki ülke arasındaki ticaretin ve insan geçişinin yoğun olarak gerçekleştiği bir nokta olarak öne çıktığını söyledi.
Demircioğlu, yaptığı açıklamada günlük çıkışların 700-740 bandında değiştiğini belirtti. Bu rakamların son ayın istatistiklerine dayanarak verildiğini ve sınır kapısının ne kadar yoğun kullanıldığını ifade etti.
Türkiye'ye girişlerin ise 450 ile 530 arasında değişkenlik gösterdiğini ve sınır kapısının çift yönlü olarak aktif bir şekilde kullanıldığını gözler önüne serdiğini kaydetti.
Demircioğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Günlük şuan ki son ayı baz alacak olursak çıkışlarımız 700-740 bandında değişiyor. Türkiye girişleri de 450 ile 530 bandında değişkenlik gösteriyor. Toplamda bakıldığında ortalama 1.300 civarında giriş çıkış toplamı var. Yıl sonu itibari ile yoğunluk artışları oluyor, ocak şubat döneminde yoğunluğun azaldığı bir dönem oluyor. Türkiye’de en büyük geçiş kapısı Edirne Kapı Kule Sınır Kapısı oda ortalama günde 1300, Edirne’den sonra Sarp Sınır Kapısı buna tabi sahil yolu da etkili oluyor.”