Artvin Atabarı Kayak Merkezi, Artvin şehir merkezine 16 kilometre uzaklıkta konumlanmış, rakımı 1750 metre olan bir kayak merkezi olarak yerli ve yabancı vatandaşları ağırlamaya devam ediyor.

Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve kayak hocası Fikri Özkan, Atabarı Kayak Merkezi’nde hafta sonları çocuklara kayak kursları öğreterek geçirdiklerini ifade etti. Hafta içi ise öğrencilere kayak dersleri verildiğini bu aktivitelerle kayak merkezinin üniversitenin sosyal aktivite merkezi haline geldiğini söyledi.

MEB, Mevsimlik Tarım İşçisi Ailelerin Çocukları İçin Yeni Önlemleri Hayata Geçirecek MEB, Mevsimlik Tarım İşçisi Ailelerin Çocukları İçin Yeni Önlemleri Hayata Geçirecek

Özkan, Üniversitenin öğrencilerine daha geniş kapsamlı bir spor deneyimi sunmak amacıyla doğa sporları seçmeli dersleri verildiği bu derslerinde sadece kayakla sınırlı kalmadığını kaydetti. Öğrencilerin bahar ve yaz aylarında kano ve kamp yapma gibi etkinliklere de katılarak yıl boyunca çeşitli doğa sporlarıyla ilgilenme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Özkan, Artvin'de ilk kez karla tanışan öğrencilerin olduğunu belirterek, bu deneyimin onlar için unutulmaz olduğunu söyledi. Hatay ve Mersin gibi kar görmeyen şehirlerden gelen öğrencilerin burada kayak yapmayı öğrendiklerini, kayak sporunun yüksek maliyetli olması nedeniyle üniversitenin sağladığı desteklerin öğrenciler için büyük bir avantaj oluşturduğunu belirtti.

Üniversite ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından sunulan imkanlar ile az maliyetle öğrencilerin kayak sporu ile buluştuğunu söyleyen Özkan, şu ifadelere yer verdi; “Hafta sonlarını burada çocuklara kayak kursları öğreterek geçiriyoruz genelde. Hafta içi de öğrencileri getiriyoruz, kayak derslerinde çalışıyoruz. Burası üniversitenin bir sosyal aktivite merkezi oldu. Sağ olsun Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün desteği olmazsa zaten bir şey yapamıyoruz. Bütün imkanları sunmuşlar bize. Üniversite nezninde kendi kayak odası olduğu için burada kayak malzemelerimiz de var. Daha çok hem üniversite adına hem çeşitli kurumları da ağırlıyoruz burada üniversite olarak. Hafta içi seçmeli kayak dersleriyle değerlendiriyoruz hafta sonunu da çocuk kayak kurslarıyla değerlendirmiş oluyoruz. Bu şekilde aktivitelerimiz devam ediyor. Üniversitede aslında bütün eğitim fakültesi başta olmak üzere seçmeli doğa sporları koyduruyoruz geniş kapsamlı olsun diye. Kayak dersi koyarsak sınırlı olur sadece kışın çünkü. Ama doğa sporları koydurduğumuz zaman seçmeli çocuk baharın, yazın barajda kano yapma etkinliği buluyor. Kamp yapma etkinliği buluyor ve onun yanında kışında kayak yapma imkanı buluyor. O yüzden daha çok bölümlerde doğa sporları, seçmeli ders konuluyor.

Artvin'de hayatında kar görmemiş mesela Hatay'da öyle Mersin'de gelen öğrencilerimiz var ve burada ilk defa geliyor kara basıyor, kayak öğrenerek gidiyor. Diyorsun kayak sporu maliyetli, yüksek maliyetli bir spor öğrenmesi. Ve bunu üniversite sayesinde aracını bile üniversite karşılıyor, kayağını üniversite karşılıyor ve kayak dersi görüp gidiyorsun.  Bu imkanları onlara sunan tabi sadece üniversite değil Gençlik Spor İl Müdürü bu tesisi bize seferber ederek hafta için boş kalan tesisimizi öğrencilerin bu tür aktiviteleriyle değerlendirmiş oluyoruz. Bura sadece kayak amaçlı kullanmıyor. Kamp amaçlı, doğa sporlarını da yine burada işliyoruz. Burası üniversitemizin velinimeti öğrenciler için de Artvin Çoruh Üniversitesi bir velinimet bununda farkında öğrencilerimiz.”

Editör: Ümran Kara